Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 07:26

"Τσίνησε" ο Τατούλης για την Αλειφέρη

Γράφτηκε από την

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώνεται η εκτίμηση που είχε γίνει από τις στήλες της "Ε" πριν από λίγο καιρό ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να καταστήσει όμηρο των ανθρώπων του τον "εκλεκτό" του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ελένης Αλειφέρη στη θέση αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά προκάλεσε αναταραχή στο περιβάλλον Τατούλη που έσπευσε να εκφράσει τη δυσφορία του με δημόσια ανακοίνωση ότι αυτός θα ανακοινώσει τα στελέχη του συνδυασμού του. Με δεδομένο το προηγούμενο του 2010 που το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας τον Γ. Μπαρούτσα αλλά τον έκοψε ο περιφερειάρχης, είναι φανερό πως δεν αποκλείεται να δοκιμασθούν οι πολιτικές αντοχές της Νέας Δημοκρατίας. 

Το κλίμα ρήξης καλλιεργεί το moriasnews.gr το οποίο "ερμηνεύει" τις απόψεις Τατούλη και γράφει: «Μία πολύ σοβαρή ρήξη ανάμεσα στον Πέτρο Τατούλη και την ΝΔ είναι σε εξέλιξη από χθες το βράδυ.

Ο περιφερειάρχης αντέδρασε έντονα στην τηλεοπτική ενθρόνιση της υποψηφίας αντιπεριφερειάρχου Μεσσηνίας.

Με αφορμή διαρροές σχετικά με τη συγκρότηση του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έκανε την κάτωθι δήλωση:

"Την ευθύνη του ανεξάρτητου συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" έχω ο ίδιος ως επικεφαλής της παράταξης και θα προβώ προσωπικά στην παρουσίαση των στελεχών που θα υπηρετήσουν τις πολιτικές που έχουμε ήδη χαράξει και στη νέα περίοδο, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών της Πελοποννήσου"».

Σε άλλη ανάρτηση του ιδίου πόρταλ εξαπολύεται επίθεση στον Περικλή Μαντά και γενικότερα στα στελέχη της ΝΔ στην Πελοπόννησο για τα οποία γράφει τα εξής: «Νέα ήθη εισάγει ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός στην Πελοπόννησο. Νέα ήθη που προκαλούν ανατριχίλα σε όποιον έχει λίγο μυαλό.

Ο Σαμαράς έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς με τους προέδρους των ΝΟΔΕ…

Ειδικά στη Μεσσηνία και την Κορινθία οι νεαροί πρόεδροι των νομαρχιακών επιτροπών συμπεριφέρονται ως κυβερνητικοί επίτροποι.

Στην παρέλαση της Κορίνθου στις 25 Μαρτίου ο κ. Χρήστος Δημητρόπουλος είχε πάρει θέση στην εξέδρα των επισήμων δίπλα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο…!

Πιο πίσω δικαστές, εισαγγελείς και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι.

Πίσω του ή στην άκρη οι βουλευτές της ΝΔ…!
Χθες στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Περικλής Μαντάς μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Best ουσιαστικά κατήργησε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ανακοινώνοντας αυτός την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας την κ. Ελένη Αλειφέρη…!

Ο περιφερειάρχης έμαθε την αντιπεριφερειάρχη του από το κανάλι και τον κομματάρχη της ΝΔ…!

Ετσι αναγκάστηκε αργά την νύχτα χθες ο περιφερειάρχης να βγάλει σχετική ανακοίνωση και να καταγγείλει το γεγονός.! Απίστευτα πράγματα που όχι μόνο δεν παραπέμπουν σε καμία «Νέα Ελλάδα» αλλά μας πάνε πολύ πίσω στην εποχή του… Γκρούεζα…!

Οι φιλόδοξοι νεαροί "σωματοφύλακες" του Σαμαρά έχουν παρεξηγήσει τους ρόλους τους».

Δηλητηριώδες και το σχόλιο του ppress.gr αναφέρει τα εξής:

«Α… ρε Πέτρο Τατούλη…

Ησουν άρχοντας στην Πελοπόννησο και κατάντησες να ακούς από το Best… να σου ανακοινώνει τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας…

Ησουν πρίγκιπας και αναγκάστηκες χθες να ακούς τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ να σου φέρνει από το Μαξίμου το χαρτάκι με το όνομα της Αλειφέρη…!

Σε ευτέλισε ο Σαμαράς Πέτρο…

Στη Μεσσηνία σε έδεσαν προκαταβολικά και έμεινες άγαλμα…!

Τώρα;

Πίσω σου έφυγαν οι άνθρωποι που σε εμπιστεύθηκαν και τους έγραψες στα παλιά σου υποδήματα.

Μπροστά είναι ο εφιάλτης της συντριβής;

Πώς τα κατάφερες έτσι;

Ειδικά στη Μεσσηνία θα έχεις πλέον να κάνεις με τον Μπελόγιαννη και τον Μαντά.

Αυτοί είναι τα νέα αφεντικά ελέω Σαμαρά…!

Τελικά όλα εδώ… πληρώνονται…!».