Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 20:44

Βουδούρης: Ο Τατούλης να δημοσιοποιήσει άμεσα όλο τον κατάλογο των 624 δημοπρασιών

Γράφτηκε από την
Βουδούρης: Ο Τατούλης να δημοσιοποιήσει άμεσα όλο τον κατάλογο των 624 δημοπρασιών

 

Με σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης στη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, την οποία χαρακτηρίζει “αντ’ αυτού περιφερειάρχη” που επιχειρεί “να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα”.

 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του συνδυασμού “Πελοπόννησος Πρώτα” αναφέρει τα εξής:

“Υπό το βάρος των καταγγελιών για αυταρχισμό και καταχρήσεις, που πολλαπλασιάζονται στον εθνικό και τοπικό Τύπο, η κ. Νικολάκου, ως μόνιμη πλέον αντ’ αυτού περιφερειάρχης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Για να εξηγήσει λοιπόν πως ο κ. Τατούλης παραβιάζει το άρθρο 159 του Νόμου ''Καλλικράτης'', υπογράφοντας πληρωμές της Περιφέρειας προς εταιρείες οικογενειακών συμφερόντων, ισχυρίστηκε ότι… ο περιφερειάρχης ''δεν αποτελεί μέλος των αποφασιστικών οργάνων''! Και ότι η υπογραφή του είναι ''μηχανική'' και ''αυτοματοποιημένη''! Η γελοιότητα αυτών των ισχυρισμών αναδεικνύει τη δεινή θέση όπου βρίσκεται πλέον το ''Σύστημα Τατούλη-Νικολάκου''. Περιττό να διευκρινίσουμε ότι ο νόμος ρητά διευκρινίζει πως ο περιφερειάρχης ασκεί την εκτελεστική εξουσία και είναι ''προϊστάμενος των υπηρεσιών της περιφέρειας καθώς και όλου του προσωπικού της περιφέρειας''. Οσο για τη ''μηχανική αυτοματοποιημένη'' υπογραφή, είναι βέβαια μια εφεύρεση που δεν υπάρχει πουθενά, πλην στην φαντασία της Διοίκησης Τατούλη.

Η κ. Νικολάκου, πάντα αντ’ αυτού, για να αντικρούσει την κατηγορία ότι οι εταιρείες συμφερόντων Τατούλη νέμονται το μερίδιο του λέοντος στα έργα της περιφέρειας, ισχυρίστηκε ότι σε 624 δημοπρασίες που έχουν γίνει στην Πελοπόννησο, ελάχιστες ανατέθηκαν στις εταιρείες συμφερόντων οικογένειας Τατούλη. Ωστόσο, ανέφερε μόνο 20 συγκεκριμένα έργα, στα οποία οι επιχειρήσεις Τατούλη εμπλέκονται στα… 14!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κ. Τατούλης θέλησε να μιλήσει για όλα… πλην του να απαντήσει στις συγκεκριμένες αιτιάσεις που τον βαρύνουν. Μοναδικό του μέλημα ήταν η όντως ''αυτοματοποιημένη'' και ''μηχανική'' επανάληψη απαξιωτικών χαρακτηρισμών ενάντια στον Οδυσσέα Βουδούρη, τον οποίο δικαιολογημένα θεωρεί ως βασικό του πολιτικό αντίπαλο.

Καλούμε τον νυν περιφερειάρχη να δημοσιοποιήσει άμεσα όλο τον κατάλογο των 624 δημοπρασιών με τα εξής στοιχεία: Ονομασία έργου. Προϋπολογισμός έργου και πηγή χρηματοδότησης. Διαδικασία ανάθεσης (ανοιχτός ή κλειστός διαγωνισμός, απευθείας ανάθεση κλπ). Εταιρεία ανάδοχος και ενδεχόμενος υπερεργολάβος. Ποσοστό έκπτωσης. Βαθμός υλοποίησης έργου και βαθμός αποπληρωμής.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα δικαιολογήσει όσους θεωρούν την θητεία του ως μια σκοτεινή περίοδο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης”.

 


NEWSLETTER