Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 22:32

Eπιβεβαιώνει ο Μαλαπάνης πως ο Τατούλης δεν δίνει γραφεία στο Διοικητήριο για τις μειοψηφίες

Γράφτηκε από την

Επιβεβαιώνεται ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δε θέλει να δώσει γραφεία στο Διοικητήριο Μεσσηνίας στις μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ακόμα και αν οι επικεφαλής τους προέρχονται από το νομό. Το ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, τη στιγμή που ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος δηλώνει ότι δε θα "συμμορφωθεί"  με τις απαγορευτικές αποφάσεις και προκαλεί τον κ. Τατούλη να έρθει ο ίδιος να του κάνει έξωση από το γραφείο του συνδυασμού του στον 6ο όροφο του Διοικητηρίου.
Με αφορμή σχετικά χθεσινά δημοσιεύματα ο κ. Μαλαπάνης διευκρινίζει ότι «θα τηρηθεί απόλυτα η νομιμότητα και οι διαδικασίες που ορίζονται από το νόμο 3852/10 (περί "Καλλικράτη"), δηλαδή θα διατεθούν χώροι και γραμματειακή υποστήριξη στις μειοψηφίες στην έδρα της Περιφέρειας».
Στο μεταξύ, με δήλωσή του ο Θαν. Πετράκος αντιδρά. Παρατηρεί πως «το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" του κ. Τατούλη να εκδώσει απαγορευτική απόφαση, να μην έχουν γραφεία οι παρατάξεις στις περιφερειακές ενότητες όπου έχουν εκπροσώπηση, επιβεβαιώνει την αντιδημοκρατική του νοοτροπία, αλλά έρχεται και σε αντίθεση με το πνεύμα του "Καλλικράτη", ο οποίος αναφέρει σαφώς ότι στις μειοψηφίες πρέπει να δοθούν όλες οι δυνατότητες, ώστε να μπορούν να ασκούν το ρόλο τους». Και σημειώνει πως «δεν πρόκειται λοιπόν να "συμμορφωθούμε" στις απαγορευτικές αποφάσεις. Η παράταξή μας θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το γραφείο 623 στον 6ο όροφο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας για να μπορεί να ασκεί το ρόλο και τις ευθύνες που της ανέθεσε με την ψήφο του ο λαός. Ας έρθει ο ίδιος ο κ. Τατούλης να μας κάνει έξωση».