Κυριακή, 02 Νοεμβρίου 2014 15:22

"Πελοπόννησος Πρώτα": Ποια έργα βρίσκονται στο μικροσκόπιο της OLAF;

Με κατηγορίες και χωρίς ενημέρωση απάντησε η περιφερειακή αρχή στην επερώτηση της μείζονος μειοψηφίας για τον έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Σε ανακοίνωση της "Πελοπόννησος Πρώτα" για την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σημειώνεται: «Για μια ακόμη φορά, αντί για απαντήσεις στους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης εκτράπηκε στο να χαρακτηρίσει "καταδότες" όσους ζητούν ενημέρωση και διαφάνεια στην εκτέλεση έργων και στην ορθολογική χρήση του δημόσιου χρήματος. Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, η κοινωνία βοά και η περιφερειακή αρχή σιωπά. Συνεχίζει να αποκρύπτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα έργα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της OLAF. Ακόμη και σήμερα απαιτούμε να ενημερωθεί η πελοποννησιακή κοινωνία για την αλληλογραφία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

 

Προφανώς, η απάντηση της κ. Νικολάκου, ότι δεν ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία από την OLAF όσον αφορά τα επίμαχα έργα και ως εκ τούτου ο έλεγχος "προχωρά κανονικά", αποτελεί εμπαιγμό διότι ο όρος "κανονικά" δεν προσδιορίζει ούτε την αιτία του ελέγχου ούτε τα ευρήματά του».