Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 09:42

Προκήρυξη διαγωνισμού: Μελέτη 2 εκατ. ευρώ για το δρόμο της Μάνης

Προκήρυξη διαγωνισμού: Μελέτη 2 εκατ. ευρώ  για το δρόμο της Μάνης

Την εκπόνηση μελετών μέχρι και τα τεύχη δημοπράτησης για τη βελτίωση του δρόμου της Μάνης (της 1ης επαρχιακής οδού), από τα όρια της Καλαμάτας έως το Οίτυλο, με παρακάμψεις οικισμών σύμφωνα με το νόμο 3316/05, προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών ορίστηκε στις 14 Ιανουαρίου 2015, όπου θα ανοιχτούν οι προσφορές σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού. Η προεκτιμώμενη αμοιβή της μελέτης είναι κοντά στα 2 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, «το αντικείμενο της παρούσας προκήρυξης αφορά την εκπόνηση και ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών για τη βελτίωση στα τμήματα που απαιτείται, κατά μήκος του οδικού τμήματος Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Οίτυλο, με παράκαμψη οικισμών του Νομού Μεσσηνίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κινήσεις και να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια».
Συνολικά προβλέπονται βελτιώσεις δυσχερών τμημάτων σε μήκος περί τα 32 χλμ., στο οποίο περιλαμβάνονται και οι παρακάμψεις των οικισμών Κάμπου - Σταυροπηγίου, Αγίου Νίκωνα, και 11 ισόπεδοι κόμβοι.
Οπως αναφέρεται, για την «παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου, στην οποία περιλαμβάνονται και οι κόμβοι ΙΚ3, ΙΚ4, ΙΚ5, υπάρχει εγκεκριμένη οριστική μελέτη οδοποιίας, η οποία θα αξιοποιηθεί και θα συμπληρωθεί με τις αναγκαίες υποστηρικτικές μελέτες. Για τα παραπάνω οδικά έργα  θα εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες Οδοποιίας, Σήμανσης - Ασφάλισης, Στατικών, Υδραυλικών, Τοπογραφικών, Περιβαλλοντικών, Γεωλογικών, Γεωτεχνικών, Ηλεκτρομηχανολογικών, Φυτοτεχνικών, ΣΑΥ - ΦΑΥ και Τεύχη Δημοπράτησης».