Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 19:55

Στο Μιλάνο για τουρισμό η Νικολάκου

Στο Μιλάνο για τουρισμό η Νικολάκου

Στην έκθεση ΒΙΤ ("Borsa Internazionale del Turismo") στο Μιλάνο, το τριήμερο 12 με 14 Φεβρουαρίου, μετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη «Μυθική Πελοπόννησο».

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας προστίθεται ότι «παρουσιάστηκε έντονο ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο και ζητήθηκε ενημέρωση τόσο από επαγγελματίες τουρισμού, όσο και από το κοινό». Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνεχίζει η ανακοίνωση, εκπροσωπήθηκε από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα τουρισμού της Π.Ε. Λακωνίας Σταματική Μπελεγρή και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ στο Μιλάνο Κυριακή Μπουλασίδου, καθώς και Ιταλούς εκπροσώπους επαγγελματιών τουρισμού», ενώ «η Στ. Μπελεγρή προχώρησε σε συναντήσεις με τον υπεύθυνο του Ελληνικού Κέντρου Μιλάνου, καθώς και με καθηγήτριες Ελληνικών, Ιταλούς μαθητές και το Λάκωνα δάσκαλο του Ελληνικού Κέντρου Μιλάνου Ακη Κριπωτό. Επίσης έκανε συναντήσεις με την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Μιλάνου, με τον αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο, Ιταλούς και Ελληνες ορθοδόξους», ενώ «προτάθηκε η διοργάνωση ελληνορθόδοξου συνεδρίου στη Λακωνία και ειδικότερα στο Μυστρά, σε συνεννόηση με τον επίσκοπο Βενετίας, όπου ανήκει η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Μιλάνου, και τον μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας».