Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 14:20

Χρηματοδότηση κατασκευής αποχετευτικού δικτύου οικισμών Δήμου Σπάρτης

Γράφτηκε από την

Την ένταξη του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων Οικισμών Κλαδά, Κοκκινόραχης & Αφυσσού Δήμου Σπάρτης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης μήκους 20.680 μέτρων των οικισμών Κλαδά, Κοκκινόραχης και Αφυσσού, το οποίο θα συνδεθεί με τον υπάρχοντα αγωγό που οδηγεί στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Σπάρτης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 3.995.040 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου «Μελέτη Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Μολάων Ν. Λακωνίας».
Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων πρόκειται να εξυπηρετήσει τους οικισμούς του πρώην Δήμου Μολάων και του πρώην Δήμου Ασωπού μέσω αποχετευτικού δικτύου ή βυτιοφόρων οχημάτων.

Από το Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης






NEWSLETTER