Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 19:24

Παρατηρητής το Περιφερειακό στο δρόμο Πάτρα - Πύργος

Παρατηρητής των εξελίξεων παραμένει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το μείζον θέμα του δρόμου Πάτρα - Πύργος, αφού ακόμα και μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, το θέμα δε συζητήθηκε στην τελευταία  συνεδρίαση, η οποία μάλιστα εξελίχθηκε ακόμα μια φορά σε ιδιαίτερα επεισοδιακή, με κόντρες και βολές μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ακόμα και σε επίπεδο ανακοινώσεων.

Το θέμα αναμενόταν να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, στην εξέλιξη της συνεδρίασης. Ωστόσο πυροδοτήθηκε ένταση με αφορμή το Συμπαραστάτη του Πολίτη και ακολούθησε η αποχώρηση των συμβούλων των παρατάξεων «Πελοπόννησος Πρώτα» και «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία.

Εν συνεχεία ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης έκανε λόγο για φυγομαχία της μειοψηφίας προκειμένου να μην κληθεί να τοποθετηθεί αναφορικά με το ζήτημα του «Πάτρα-Πύργος» και δήλωσε πως το θέμα θα είναι πρώτο στην επόμενη συνεδρίαση. Από τη μεριά των μειοψηφιών, σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «ψεύδεται ο περιφερειάρχης όταν επικαλείται ότι η αποχώρηση της αντιπολίτευσης έγινε επειδή δεν ήθελαν να συζητηθεί το θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος».

Στην κοινή δήλωση των παρατάξεων «Πελοπόννησος Πρώτα» και «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», με τίτλο «Οταν ένα σύστημα καταρρέει, γίνεται αυταρχικότερο» μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: "Μια πρωτόγνωρη διαδικασία ευτελισμού της δημοκρατικής του λειτουργίας έζησε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

O περιφερειάρχης κ. Τατούλης μπροστά στα εντεινόμενα αδιέξοδά του αποκαλύπτει πλέον χωρίς προσωπίδες το βαθύτατα πολιτικάντικο αναχρονισμό του, την προσχηματική και χρησιμοθηρική δημοκρατία του, την αφοσίωσή του στην πολιτική του επιβίωση και «αειφορία» σε συνθήκες παραμυθικής Πελοποννήσου για τους πολίτες της.

Χωρίς αιδώ, μέσα στην πολιορκημένη από τα σκουπίδια της πολιτικής του ανευθυνότητας Τρίπολη, είχε την εμμονή με κάθε τρόπο και με τη συνδρομή της "Ελληνικής Αυγής", να εκλέξει τον Συμπαραστάτη του Πελοποννήσιου Πολίτη". Σε άλλο σημείο αναφέρονται τα εξής: "Είμαστε εδώ για να μην κάνουνε την Πελοπόννησο συντρίμμια, όπως έκαναν τα κόμματά τους την Ελλάδα.

Μέσα από την αποσύνθεση των σκουπιδιών έρχεται η ανασύνθεση της κοινωνίας που φοβούνται…

Για την ιστορία

• Ολα αυτά έγιναν χωρίς τελικά επιτυχία, μιας και δεν εξελέγη για Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο εκλεκτός της "Ελληνικής Αυγής" και ο εξ Αθηνών «ημέτερος». Με τη στάση τους για άλλη μια φορά δεν δέχτηκαν την υποψηφιότητα του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως, τον οποίο μεταξύ άλλων πρότειναν και οι πρόεδροι όλων των δικηγορικών συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με κοινή τους ανακοίνωση.

• Ψεύδεται ο περιφερειάρχης, όταν επικαλείται ότι η αποχώρηση της αντιπολίτευσης έγινε επειδή δεν ήθελαν να συζητηθεί το θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, αφού ομόφωνα προ ημερησίας είχε συμφωνηθεί η ένταξη και συζήτηση του θέματος". 

Κ.Δ.