Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 21:14

Αναστάτωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: "Βόμβα" Σηφουνάκη για έδρα ή όχι την Τρίπολη

Γράφτηκε από την
Αναστάτωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:  "Βόμβα" Σηφουνάκη για έδρα ή όχι την Τρίπολη

Προβληματισμό για την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έθεσε αιφνιδιαστικά χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η οποία αφορούσε την αναθεώρηση των περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων. Κάνοντας μνεία για ζητήματα που υπάρχουν κατά Περιφέρεια, ανέφερε ειδικότερα τα εξής για το επίμαχο θέμα:

"Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το προηγούμενο περιφερειακό πλαίσιο όριζε ως έδρα της Περιφέρειας την Τρίπολη. Ο ορισμός αυτός θα πρέπει να αξιολογηθεί υπό το πρίσμα των σημερινών δεδομένων, για να διαπιστωθεί εάν λειτούργησε στην πράξη. Δηλαδή, θα πρέπει να δούμε εάν δημιουργήθηκαν οι βασικές υποδομές και οι υπηρεσίες που θα έδιναν στην Τρίπολη τις δυνατότητες να ασκήσει το ρόλο της ως πόλη-έδρα της Περιφέρειας και, ανάλογα, να καθορίσουμε τις περαιτέρω δράσεις μας".

Η αναφορά του κ. Σηφουνάκη χωράει διαφορετικές ερμηνείες και χρειάζεται να διευκρινιστεί αν σημαίνει ότι τίθεται ζήτημα αλλαγής έδρας ή δημιουργίας πρόσθετων υποδομών και υπηρεσιών στην Τρίπολη. Χθες πάντως εκδηλώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις σε αρκαδικά μπλογκ, καθώς οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος ερμηνεύτηκαν ως αμφισβήτηση της έδρας.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν έγινε καμία νύξη για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, όμως, ανακοίνωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί το θέμα της αναθεώρησης του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού - δηλαδή το θέμα για το οποίο έκανε χθες δηλώσεις ο κ. Σηφουνάκης. Γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά, για το κατά πόσον ήταν ενημερωμένος και για ποιο πράγμα ή αν πρόκειται για σύμπτωση.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, η σύνταξη των νέων περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων θα ξεκινήσει εντός του 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2014.


NEWSLETTER