Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 08:17

Δεν θέλει ΣΔΙΤ η Νικολάκου για το Ριζόμυλος - Καλαμάτα

Δεν θέλει ΣΔΙΤ η Νικολάκου για το Ριζόμυλος - Καλαμάτα

Από το τομεακό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ προτείνει την υλοποίηση του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Αντιδρώντας στην πρωτοβουλία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να οργανώσει σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και διαφωνώντας με την πρόταση του δημάρχου για υλοποίηση του έργου μέσω ΣΔΙΤ, υποστηρίζει ότι «κόκκινη γραμμή για την περιφερειακή αρχή παραμένει η υλοποίηση του έργου χωρίς την επιβολή νέων διοδίων». Μάλιστα, υπενθυμίζει με αλαζονικό τρόπο την πάγια άποψη του περιφερειάρχη κ. Τατούλη, ότι «σύμφωνα με την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού που ανήκει στην Περιφέρεια, τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην Πελοπόννησο χωρίς τη συμμετοχή και τη σύμφωνη γνώμη της»!

Αναφέρει ακόμα ότι «με δεδομένο το υψηλό κόστος κατασκευής και απαλλοτριώσεων για το συγκεκριμένο οδικό άξονα, που πιθανόν να ξεπεράσει τα 150 εκ. ευρώ, η ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος απαιτεί λιγότερα λόγια και προσεκτική διαχείριση για εξεύρεση λύσης».

Πρέπει όμως να σημειώσουμε εδώ ότι το υπουργείο Υποδομών προγραμματίζει από το τομεακό του νέου ΕΣΠΑ την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Καλό Νερό - Τσακώνα και θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να δώσει στη Μεσσηνία και δεύτερο μεγάλο έργο από το ίδιο πρόγραμμα.

Η κ. Νικολάκου ισχυρίζεται, επίσης, ότι η Περιφέρεια έδωσε 67 εκ. ευρώ για την κατασκευή της τοξωτής γέφυρας στο Παραδείσια - Τσακώνα και πως, αν δεν τα έδινε, η γέφυρα δε θα γινόταν ποτέ.