Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 14:46

Αποζημιώσεις για ζημιές από λακκούβες στο Μεσσήνη - Ριζόμυλος

Αποζημιώσεις για ζημιές από λακκούβες στο Μεσσήνη - Ριζόμυλος

Αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν αυτοκίνητα, όταν σε δύο περιπτώσεις έπεσαν σε λακκούβες στο δρόμο Μεσσήνη - Ριζόμυλος, πρόκειται να πληρώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αποδέχθηκε εισηγήσεις του Γραφείου Νομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για εξώδικο συμβιβασμό με τους παθόντες οδηγούς και καταβολή της αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα, οι σχετικές εισηγήσεις αφορούσαν:

α) Το αίτημα του Παναγιώτη Χαρίτου για αποζημίωση 220 ευρώ, για φθορές που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, όταν οδηγούμενο από την κόρη του, υπέπεσε σε λακκούβα μεγάλου βάθους και ακινητοποιήθηκε λόγω φθοράς ελαστικών και ζάντας. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει προσκομίσει τα έξοδα αντικατάστασης ελαστικού και ζάντας.

β) Το αίτημα του Ευάγγελου Κουρεμπανά για αποζημίωση 551,29 ευρώ, για φθορές που υπέστη το αυτοκίνητό του, φθορά ελαστικού, αμορτισέρ, ψαλιδιού τροχού και έξοδα τοποθέτησης των ανταλλακτικών αυτών από πτώση σε λακκούβα.

Και για τις δύο περιπτώσεις με έγγραφό της η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας βεβαιώνει την «ύπαρξη λάκκων επί του οδοστρώματος, που λόγω των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατή η επούλωσή τους κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα» και πως «είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η συντήρηση και τεχνική αστυνόμευση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου».

Γ.Σ.