Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 08:36

Αλειφέρη: «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τα πυρηνελαιουργεία»

«Δεν είμαστε παρατηρητές, ούτε αδιάφοροι για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία. Το ενδιαφέρον μας είναι ειλικρινές, ενεργό», παρατήρησε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Ανέφερε ότι «το πρόβλημα δεν είναι μονοσήμαντο, δεν είναι απλό κι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

Η κ. Αλειφέρη είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι οργανωμένες προσπάθειες για ριζική αντιμετώπιση κι επεσήμανε ότι «οριστική λύση θα υπάρξει μετά τη διαδικασία με το "Δημόκριτο"». Ενημέρωσε ότι ξεκίνησαν μελέτες καταγραφής και μετρήσεων κι εκτίμησε πως μέσα στο 6μηνο, τον Ιούνιο, θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των ερευνών του "Δημόκριτου", όπως ορίζει η προγραμματική σύμβαση. Αναγνώρισε ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο στην περιοχή της Οιχαλίας και διαβεβαίωσε πως από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας υπάρχει μια συστηματική δουλειά, που θα οδηγήσει σε λήψη αποφάσεων μετά τη διαβούλευση που θα γίνει με τη λήξη της ελαιοκομικής περιόδου, με δήμους, επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Πληροφόρησε, ακόμα, ότι οι υπηρεσίες παρακολουθούν τα μετεωρολογικά δεδομένα και όταν υπάρχουν κλιματικές - καιρικές συνθήκες που δημιουργούν πρόβλημα, τα πυρηνελαιουργεία μετριάζουν ή αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι αυτό δεν αποτελεί λύση.

Γ.Σ.