Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 20:30

Νικολάκου κατά “περιοδεύοντος θιάσου συνεργατών του Σπίρτζη” 

Γράφτηκε από την
Νικολάκου κατά “περιοδεύοντος θιάσου συνεργατών του Σπίρτζη” 

Εμμεση επίθεση στον γ.γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε -τον οποίον δεν κατονομάζει- εξαπέλυσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου η οποία υποστήριξε ότι «ο ''περιοδεύων θίασος των συνεργατών του κ. Σπίρτζη, που παρουσιάστηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως άλλος "Αϊ-Βασίλης'', προσφέροντας δώρα στους Πελοποννήσιους πολίτες, υπηρετεί μια πολιτική αντίληψη ''Μαυρογιαλούρικης'' λογικής».

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη μάλιστα, «όλα ανεξαιρέτως τα έργα που παρουσιάστηκαν από τον ''περιοδεύοντα θίασο'' ως δώρα, πρόκειται για έργα που παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις και θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί στους Πελοποννήσιους πολίτες εδώ και καιρό. Ευθύνη γι’ αυτό ασφαλώς και έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η κύρια ευθύνη ανήκει ωστόσο στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, η οποία εδώ και ένα χρόνο και πλέον χαρακτηρίζεται από πλήρη ανυπαρξία έργου».

Η ίδια αναφέρει ότι «παρουσιάζουν με πανηγυρικό τρόπο την περιμετρική της Καλαμάτας, χωρίς ωστόσο να πουν οι εκπρόσωποι της αριστερής κυβέρνησης στους πολίτες ότι αποδέχθηκαν κόστος 200.000.000 ευρώ για απόσταση μόλις 11 χιλιομέτρων. Αποσιώπησαν επίσης την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Σουληνάρι – Κορυφάσιο, που ανήκει στην ευθύνη του υπουργείου, παρουσιάζοντάς το ως ολοκληρωμένο, παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που παρουσιάζει, τα οποία επανειλημμένα έχει αναδείξει η περιφερειακή αρχή». 

Καταλήγοντας η Ντ. Νικολάκου δηλώνει ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει αδιαπραγμάτευτη στην ολοκλήρωση του δυτικού άξονα με το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα, στην άμεση υλοποίηση όλων των συμβατικών υποχρεώσεων της παραχωρησιούχου εταιρείας στον οδικό άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη, καθώς και την ξεκάθαρη θέση του υπουργείου για τους σημαντικούς αναπτυξιακούς άξονες της Μεσσηνίας Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Πύλος – Μεθώνη. Μη διανοηθεί επίσης κανένας να πιστέψει ότι μπορεί να επιβάλλει νέα διόδια στην Πελοπόννησο».


NEWSLETTER