Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 17:03

Τα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Περιφερειακό 

Τα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Περιφερειακό 

Το θέμα των νέων υπέρογκων τιμών στα εισιτήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και του τέλους διανυκτέρευσης, πρόκειται να συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 4 το απόγευμα.

Στην ίδια συνεδρίαση το Συμβούλιο αναμένεται: Να εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της κοινωφελούς επιχείρησης "Φάρις" για τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και την ένταξή του σε ένα επιχορηγούμενο από το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, δίκτυο περιφερειακών θεάτρων. Να εγκρίνει τη σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας, για την εκτέλεση του έργου "Διαμόρφωση περιβάλλοντος προαυλίου χώρου πρώην Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σώστη".

Να συζητήσει τις επερωτήσεις: Της συμβούλου Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέματα: "Ποιο το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για όλα τα ακίνητα που έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται στη γεωγραφική αρμοδιότητα της Περιφέρειας" - "Ποιος ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων". Του συμβούλου Νίκου Γόντικα με θέμα: "Σχετικά με την στελέχωση των Νομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας". Του συμβούλου Δημήτρη Δολτσινιάδη με θέμα: "Σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο".