Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 15:59

Καταγγελία Γόντικα για το λιμάνι της Κυπαρισσίας 

Σοβαρές καταγγελίες για τα εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν και το λιμάνι της Κυπαρισσίας γκρεμίστηκε, καθώς και για τις προγραμματικές συμβάσεις μάστερ πλαν που πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων, έκανε ο Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

 

«Το λιμάνι της Κυπαρισσίας έχει καταντήσει από λιμενικό καταφύγιο, "λιμενικό ερείπιο", αφού "καταποντίστηκαν" αρκετά εκατ. ευρώ για την κατασκευή του», επεσήμανε ο Ν. Γόντικας.

Καταγράφοντας την ιστορία των μάστερ πλαν για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, ξεκίνησε από το 2008 και το 2009 επί νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου και έφτασε το 2011 και το 2012 με την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, επί αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά. Επικρίνοντας δριμύτατα τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, σημείωσε ότι «στις 7/4/2013 κι ενώ το λιμάνι έχει καταστραφεί, αφού έχει καταρρεύσει τμήμα του νέου προσήνεμου μόλου, ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης, αφού κάνει επιτόπια αυτοψία, αντί να καταγγείλει τον εργολάβο και να κινήσει ποινικές διαδικασίες για όσους ευθύνονται γι’ αυτό το πολυδάπανο και κακότεχνο έργο, έχουμε νέες εξαγγελίες για τη δημιουργία "master plan". Αλλά πού να τολμήσει να κάνει τέτοια καταγγελία, αφού θα ακουμπούσε ο εισαγγελέας και στενούς συνεργάτες του (επιβλέποντες μηχανικοί, επιτροπή παραλαβής κλπ)».

Ο Ν. Γόντικας έκανε λόγο και για «περιβαλλοντικό ανοσιούργημα που έγινε κατά της Νέδας, αφού τα περισσότερα αδρανή υλικά από εκεί τα πήρε η ανάδοχος εταιρεία για να έχει μειωμένο κόστος κατασκευής και όλοι, Νομαρχία - Δήμος - Κτηματική Υπηρεσία, έκαναν τα στραβά μάτια».

Τέλος, καταλόγισε «τεράστιες ευθύνες στις κυβερνήσεις, προηγούμενες και τη σημερινή, Περιφέρεια και Δήμο για την υφιστάμενη κατάσταση του λιμανιού, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για κακότεχνα έργα, χωρίς να λογοδοτήσει κανένας». Και καταψήφισε την προγραμματική σύμβαση, «γιατί δε θέλουμε να νομιμοποιήσουμε "τα έργα και τις ημέρες σας", και το μόνο που ζητάμε είναι να διεκδικήσετε την αποκατάσταση του κατεστραμμένου λιμανιού».