Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 21:28

Κόντρα στη Βουλή για "κατάτμηση" του Πάτρα - Πύργος

Γράφτηκε από την
Κόντρα στη Βουλή για "κατάτμηση" του Πάτρα - Πύργος

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, όταν κατά την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στο δημόσιο έργο Πάτρας-Πύργου, και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι, «αποφάσισε να κάνει κατάτμηση σε οκτώ τμήματα, έτσι ώστε να μπορούν να μπουν υποτίθεται περισσότερες εταιρείες έκτης τάξεως, αλλά μετά το διαγωνισμό και τα τρία τμήματα ανατέθηκαν στην ίδια εταιρεία».

«Είναι νόμιμο, απλώς τυχαίνει να είναι η ίδια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει δυο κουμπάρους υπουργούς και είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων για τις τηλεοπτικές άδειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

«Κάνουμε δημοπρατήσεις έργων με πολλαπλούς διαγωνισμούς μικρότερου αντικειμένου, για να μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι διαγωνιζόμενοι και μικρομεσαίες εταιρείες» απάντησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, και κατηγόρησε τον κ. Χατζηδάκη, ότι «ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα».

«Οι σχέσεις μου είναι φιλικές από παλιά και όχι με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία που λέτε, αλλά με τον γιο του, ενώ δεν υπήρξαν ποτέ επαγγελματικές σχέσεις. Δεν ήξερα ότι με το που γίνατε εσείς βουλευτής ή υπουργός, θα έπρεπε να σταματήσει τις δραστηριότητές του όποιος γνωρίζατε εσείς στο παρελθόν» είπε ο υπουργός Μεταφορών και κατέληξε:

«Θα θέλαμε όμως να μου απαντήσετε - και αυτή είναι μια πολύ ωραία ερώτηση – πώς ο συνέταιρος του εν λόγω επιχειρηματία είναι το δεξί χέρι του προέδρου σας Κυριάκου Μητσοτάκη και σας κάνει και σεμινάρια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER