Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 13:31

ΠΑΜΕ: "Συνεχίζουμε, οργανωμένα ακόμα πιο μαζικά αρνούμαστε να πληρώσουμε

Γράφτηκε από την

Τα χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Η ζωή της εργατικής οικογένειας γίνεται καθημερινά Γολγοθάς. Τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, δεν αφήνουν κανένα στο απυρόβλητο.
Οι εργάτες, οι εργάτριες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία ένα δρόμο έχουν. Αυτόν της οργάνωσης παντού και της μαζικής άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Ούτε ένα ευρώ στα σεντούκια του κεφαλαίου.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ – ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις δυνάμεις του να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης, στην ανάταση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, να εκφραστεί η αντίθεσή τους. Ιδιαίτερο βάρος να δώσουν στους άνεργους, στους απλήρωτους εργάτες, σε όσους δουλεύουν με άθλιες εργασιακές σχέσεις.
Καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους χωρίς φόβο, ξεπερνώντας διλήμματα και ιδεολογήματα να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και μαζικά μέσα από αυτά να συγκεντρώσουν, να επιστρέψουν τα χαράτσια σ΄ αυτούς που πρέπει να πληρώσουν, στην κυβέρνηση, στην πλουτοκρατία. Να συμμετέχουν οι ίδιοι στην οργάνωση της αντίστασης σ΄ όλους τους χώρους. Να συζητήσουν σε όλες τις επιχειρήσεις, τα γραφεία, τα γιαπιά, τα καράβια, παντού με τους συναδέλφους τους και να αποφασίσουν συλλογικά να αρνηθούν να πληρώσουν τα χαράτσια, τα χρέη του κεφαλαίου.
Να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να πάρουν στα χέρια τους μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ την υπεράσπιση της ζωής τους.
Εργαζόμενοι  στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ
Συλλογικά, μαχητικά να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στον γκρεμό.
Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο.
·  Επιβάλλουν στους εργαζόμενους νέο φόρο, «αλληλεγγύης», για να πληρώσουν τα χρέη τους.
·  Φέρνουν τροπολογία στη βουλή και  απαιτούν από τον εργάτη που με κόπο  μιας ολόκληρης  ζωής κατάφερε να κάνει ένα σπίτι, να το ξαναπληρώσει  με νέα δυσβάσταχτα  χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.     
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ
Ενώ οδήγησαν στην ανεργία, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους όχι μόνο δεν τους εξαιρούν απ’ αυτό το χαράτσι για το σπίτι, αλλά τους φορολογούν με τους ίδιους συντελεστές. 
Τα σωματεία των κλάδων μας  σας καλούμε όλους και όλες με τα παιδιά σας με όλη την οικογένεια  οργανωμένα και αγωνιστικά να απαντήσουμε στους φόρους που μας πνίγουν, στα άγρια μέτρα που μας  καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και στην ανασφάλεια.
Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στις 7μ.μ. είναι χρέος όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας της Μεσσηνίας να πλημμυρίσουν την Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας μαζί με τις οικογένειές τους :
ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΗΔΗ ΜΕΧΡΙ ΣΙΓΜΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΑΚΟΜΑ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.
Δεν έχουμε- δεν θέλουμε- αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους
Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας
Κανένας φόβος από τις απειλές  που εκτοξεύουν καθημερινά κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
28 Σεπτέμβρη ώρα 7,00μ.μ.


NEWSLETTER