Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 17:40

Ασκηση με βολές όπλων από αμερικάνους στρατιώτες στην Καλαμάτα καταγγέλει το ΚΚΕ

Γράφτηκε από την

Γνωρίζαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ έχει κάνει ορμητήριο θανάτου  μαζί με τις βάσεις στον Άραξο,  στην Ανδραβίδα κλπ   και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ενάντια στο λιβυκό λαό, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη.
Χθες  ένστολοι  αμερικανοί στρατιώτες έκαναν άσκηση με βολές όπλων σε χώρο δίπλα στο γήπεδο «Τάκης Λουκαρέας».
Το γεγονός αυτό  επιβεβαιώνει ότι οι δυνάμεις των ιμπεριαλιστών δεν ήρθαν προσωρινά για τις ανάγκες της επέμβασης τους στη Λιβύη, ήρθαν για να μείνουν.
Η παραμονή τους είναι ενταγμένη στα ευρύτερα σχέδια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ενάντια στους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου.
Τίποτα το καλό για τους εργαζόμενους της χώρας, του τόπου δεν προοιωνίζει η παρουσία τους απεναντίας  εμπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς τους.
Απαιτούμε:
Να φύγουν τώρα οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στη Σούδα και στο Άκτιο. Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν  σε  ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.  Αυτό είναι το λαϊκό συμφέρον:
Από τη μια πόλεμος για το μοίρασμα των αγορών, από την άλλη πόλεμος με τις ιδιωτικοποιήσεις και τα μνημόνια ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων. Ενιαία είναι η επίθεση στους λαούς.
Η λαϊκή απάντηση πρέπει να είναι λαϊκό μέτωπο πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τώρα με δυνατό ΚΚΕ οργανώνουμε την αντεπίθεση, ανυπακοή και απειθαρχία στον ιμπεριαλισμό».


Από τη ΝΕ του ΚΚΕ


NEWSLETTER