Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 20:10

Συγκάλυψη για τον Παπαντωνίου καταγγέλλει η Κοζομπόλη 

 “Παρατηρείται μια, στην καλύτερη περίπτωση, αδράνεια του κρατικού μηχανισμού που φτάνει στα όρια της συγκάλυψης γεγονότων. Μια συνωμοσία σιωπής”.

Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη στην παρέμβασή της, στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση σχετικά με το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων από τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

“Οι αξιόποινες πράξεις, στις οποίες φέρεται να έχει ανάμειξη ο κ. Παπαντωνίου, τελέσθηκαν από 2001 έως 2004. Αντικείμενο διερεύνησης από τη δικαιοσύνη έγιναν 10 έως 12 χρόνια μετά από τον φερόμενο ως χρόνο τέλεσής τους. Στη Βουλή οι  σχηματισθείσες δικογραφίες ήλθαν δύο χρόνια αργότερα. Πολύ μεγάλο διάστημα αντίδρασης και δράσης. Με πλήθος δημοσιευμάτων από το 2004 έως το 2013, 2014 να αναφέρονται σε παρατυπίες και παρανομίες (...), κανένας δεν είδε, κανένας δεν άκουσε, τίποτα; Ούτε δικαστικός λειτουργός, ούτε κρατικός λειτουργός;” αναρωτήθηκε η βουλευτής. Η οποία, αναφερόμενη και στη συμπεριφορά, όπως είπε, του πρώην υπουργού, δήλωσε ότι “ο κ. Παπαντωνίου επέλεξε να μην εμφανιστεί στην επιτροπή όταν κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις. Με επιστολή του όμως προς την επιτροπή μας κατηγορεί ως συκοφάντες και φαύλους. Αιδώς Αργείοι! Ας ερχόταν ο κ. Παπαντωνίου να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Οχι να εξαπολύει μύδρους κατά των βουλευτών, οι οποίοι δεν είπαν τίποτα παραπάνω από όσα οι εισαγγελικές Αρχές. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι πολιτική δειλία”.