Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 21:15

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: "Μιλάει ελληνικά, αλλά δεν είναι με το μέρος των Ελλήνων"

Γράφτηκε από την

Καμία ανοχή, καμία περίοδος χάριτος, καμία ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση της τρόικα, της Μέρκελ και Σαρκοζί, των τραπεζών και του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.
Πρωθυπουργός είναι ένας τραπεζίτης «που μιλάει ελληνικά, αλλά δεν είναι με το μέρος των ελλήνων».

Με τον σχηματισμό και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ολοκληρώθηκε η αντιδημοκρατική εκτροπή. Αυτή η βουλή δεν έχει δικαίωμα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και πολιτική νομιμοποίηση στην νέα κυβέρνηση συνεργασίας των μνημονιακών δυνάμεων και να προσδέσει για πολλές δεκαετίες τη χώρα χειροπόδαρα σε μνημονιακές πολιτικές, ερήμην της βούλησης και της ψήφου του ελληνικού λαού. Η Βουλή με την παρούσα σύνθεσή της δεν διαθέτει πλέον ούτε η ίδια τη λαϊκή νομιμοποίηση, γιατί εκλέχτηκε σε διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες από αυτές που ισχύουν σήμερα και γιατί έχουν αλλάξει από τότε ριζικά οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί. Εξάλλου όλα μαζί τα μνημονιακά κόμματα που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση με βάση τις έρευνες της κοινής γνώμης δεν έχουν σήμερα ούτε το 50% των ψηφοφόρων.
Ο νέος πρωθυπουργός κύριος Παπαδήμος δεν είναι ένας ουδέτερος τεχνοκράτης, όπως τον παρουσιάζουν τα συστημικά ΜΜΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θεωρείται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και κυρίως στην Γερμανία, όχι μόνο ως αρχιλομπίστας των τραπεζών αλλά και ως το σύμβολο της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας στην ΕΕ. Έχει επίσης προσωπικές πολιτικές ευθύνες για τη σημερινή χρεοκοπία της χώρας μας, γιατί ως διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος από το 1993 ως το 2002 και ως στενός συνεργάτης του κυρίου Σημίτη, πρωτοστάτησε για την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωζώνη με τη λεγόμενη δημιουργική λογιστική, δηλαδή με χαλκευμένα στατιστικά στοιχεία και με το κρυφό swaps 2,5 δισ. ευρώ της Goldman Sachs για την κάλυψη του ελλείμματος και τη μείωση του χρέους. Τον διόρισαν πρωθυπουργό κυρίως για να σώσει το σύστημα, τις τράπεζες και το ευρώ σε μία μάλιστα περίοδο αποσύνθεσης της ευρωζώνης.
Η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ είναι μια κυβέρνηση της τρόικας, της Μέρκελ και του Σαρκοζί, των τραπεζών, του ντόπιου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και της πλουτοκρατίας και όχι μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε από τον Ελληνικό λαό. Είναι σαν να ανέλαβαν απευθείας την διακυβέρνηση της χώρας η τρόικα, η Γερμανία και το κεφάλαιο, επιβάλλοντας ως πρωθυπουργό ένα τραπεζίτη.

Από το ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας


NEWSLETTER