Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 15:05

Θαν. Δαβάκης: Πότε θα πληρωθούν τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου που δικαιούνται τα ΑΜΕΑ;

Γράφτηκε από την



Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας στα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).
Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:
Σε ανακοίνωση του, το Σωματείο των ΑΜΕΑ του Νομού Λακωνίας, εκφράζει την αγωνιά του για την κατάσταση που έχουν περιέλθει συμπολίτες μας με προβλήματα αναπηρίας, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στην καταβολή των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας τα οποία δικαιούνται να λαμβάνουν από το κράτος.
Στην Ελλάδα του 2011, χιλιάδες συμπολίτες μας ΑΜΕΑ, αισθάνονται βάναυσα το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της πολιτείας, το οποίο μόνο κατ’ ευφημισμό πλέον μπορεί να αποκαλείται κράτος πρόνοιας, αφού ήδη βρισκόμαστε στα μέσα του Νοεμβρίου  και ακόμη δεν έχουν λάβει το επίδομα που δικαιούνται για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Τα πενιχρά επιδόματα που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία, αποτελούν ανάσα για τις οικογένειες τους, προκειμένου αυτές να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα διαβίωσης τους. Με τα επιδόματα αυτά που η πολιτεία τους παρείχε,  εξασφαλιζόταν η αγορά φαρμάκων και γενικότερα η απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Συνεπώς ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
Α) Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να γίνει η καταβολή του επιδόματος πρόνοιας που δικαιούνται να λαμβάνουν τα άτομα με προβλήματα αναπηρίας ;
Β) Πότε θα καταβληθεί το επίδομα του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, το οποίο έπρεπε να είχε ήδη καταβληθεί από τις αρχές του Νοεμβρίου ;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Π. Δαβάκης