Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 18:33

Βακαλόπουλος: Γιατί στηρίζω Καμίνη

Βακαλόπουλος: Γιατί στηρίζω Καμίνη

 

Mετά από 8 χρόνια «κρίσης» και την πλήρη εμφανή χρεωκοπία του κομματικού και πολιτικού συστήματος, αλλά και της Ελλάδας, εάν θέλουμε να σηκώσουμε κάποια στιγμή κεφάλι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε όλοι μαζί τις παλιές συνταγές και να απευθυνθούμε σε άλλους ανθρώπους, σε άλλους πολιτικούς.

Πολιτικούς με αρχές, με σύστημα, με δουλειά και προσπάθεια να νοικοκυρέψουν τα αμάζευτα. 

Από λόγια και ψέματα χορτάσαμε. Ο Καμίνης λοιπόν απέδειξε ως Συνήγορος του Πολίτη (έμαθε σε βάθος και έξω από βιβλία την αθλιότητα της διοίκησης), ως εκλεγμένος δύο φορές δήμαρχος της Αθήνας (και με αντίπαλο τη Δεξιά αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ), στον μεγαλύτερο δήμο και σε εποχή με τα μεγαλύτερα και συγκεντρωμένα προβλήματα (φτώχεια, εγκατάλειψη, μεταναστευτικό...).

Σ' αυτή την Αθήνα με τα χρήματα του δήμου (που προηγούμενα είχε συμμαζέψει) δημιούργησε σοβαρό κοινωνικό δίκτυο (26.000 συσσίτια, ξενώνες αστέγων κλπ) και κράτησε τη συνοχή της πόλης...

Στηρίζω λοιπόν Καμίνη, γιατί απλά έδωσε δείγματα γραφής... Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε υποσχέσεις. Χρειαζόμαστε πολιτικούς, και όχι θεούς, που έχουν αρχές, σύστημα, είναι έντιμοι και μας λένε αλήθειες, από εκείνες που δεν μας αρέσουν σε όλους να ακούμε.

Ας διαλέξουμε λοιπόν έναν άνθρωπο που θα φέρει την κοινωνία στην παράταξη μιλώντας μια κανονική γλώσσα, την μοναδική που χρειάζεται επειγόντως ο τόπος και η παράταξη.

Η Κεντροαριστερά, και όχι μόνο, τον έχουν ανάγκη...

 

Μπάμπης Βακαλόπουλος 

Ανένταχτος αριστερός