Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 07:50

Μανιάτης από Καλαμάτα: Πρωταγωνίστρια στις εκλογές η δημοκρατική παράταξη

Μανιάτης από Καλαμάτα: Πρωταγωνίστρια στις εκλογές η δημοκρατική παράταξη

“Ο νέος ενιαίος κεντροαριστερός φορέας, η αναγενημμένη δημοκρατική παράταξη, θα είναι ο πρωταγωνιστής των επόμενων εκλογών”.

Αυτό δήλωσε χθες ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, από την Καλαμάτα, τελευταίο σταθμό στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψήφιου επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς - οι εκλογές για την ανάδειξη του οποίου θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή σε όλη τη χώρα.

Ο Γ. Μανιάτης σε συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα, στο Δημαρχείο -όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, έχοντας νωρίτερα επισκεφθεί και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας- μίλησε για “κρίσιμη και ιστορική στιγμή”, δηλώνοντας ότι αναμένει η συμμετοχή στην αυριανή εκλογική διαδικασία να φθάσει τους 150.000 πολίτες:

“Είμαστε πολλοί, θα ψηφίσουμε πολλοί, και το μήνυμα που θα στείλουμε θα είναι ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης, διεύρυνσης της παράταξης, και ένα μήνυμα αλλαγής της σελίδας - και για τον πολιτικό μας χώρο, αλλά και για την πατρίδα μας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός. Και πρόσθεσε ότι η αυριανή Κυριακή “είναι η στιγμή στην οποία οι προοδευτικοί πολίτες της πατρίδας μας θα καταθέσουν την άποψή τους μαζικά και την επιθυμία τους ότι θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα”.

Μετά τις εκλογές της Κυριακής, συνέχισε, θα πρέπει να γίνει “ενιαιοποίηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, έτσι ώστε ο εκλεγμένος από τους πολίτες επικεφαλής να κατευθύνει και να δίνει τις μάχες στη Βουλή, κυρίως όμως να διαμορφώνει ενιαία πολιτική”. Επίσης θα πρέπει να γίνει η “προκήρυξη του ιδρυτικού συνεδρίου της νέας προοδευτικής παράταξης, καθώς ο νέος φορέας πρέπει να είναι ενιαίος, πολυτασικός, όχι πολυκομματικός - και μέσα σε αυτόν θα προσδιορίσουμε ο καθένας από εμάς το μέλλον του κόμματος από το οποίο προερχόμαστε”.

Σύμφωνα με τον Γ. Μανιάτη, θα πρέπει η αυριανή διαδικασία να αποδείξει ότι “δεν δεχόμαστε πια τη στασιμότητα του 7% ως παράταξη και προχωρούμε σε ανατροπές και αλλαγές -και σε ηγετικό και σε οργανωτικό και σε πολιτικό επίπεδο- και δεν ανεχόμαστε επίσης την πολιτική κατάσταση που βυθίζει τη χώρα διαρκώς στα αδιέξοδα”. 

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο και για “δεύτερη ανατροπή, στο πολιτικό σκηνικό της χώρας”, διευκρινίζοντας ειδικότερα ότι εννοεί “ανατροπή σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρέπει να υποστεί στις επόμενες εθνικές εκλογές μια στρατηγική ήττα, δηλαδή να επανέλθει στα μεγέθη του, δημοσκοπικά και εκλογικά, εκεί ακριβώς που του αναλογεί, ως μια παράταξη που εξαπάτησε πολιτικά και ιδεολογικά διέσυρε τις απόψεις και αντιλήψεις των προοδευτικών πολιτών”. Για να προσθέσει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι “η μεγάλη πρόκληση για μας είναι, μετά την εκλογή του επικεφαλής και μετά την  οργάνωση του νέου μας πολιτικού φορέα, να πείσουμε με το πρόγραμμά μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ότι έχουμε τα δύο μεγάλα χαρακτηριστικά να τους προσελκύσουμε: α) την απόλυτη πεποίθηση ότι θα κερδίσουμε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία στις μεθεπόμενες και β) ότι θα έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και με συγκρούσεις όπου το απαιτεί το εθνικό συμφέρον”.

Παράλληλα επισήμανε ότι “η ΝΔ θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα είναι ο υποδοχέας της αντικυβερνητικής ψήφου. Αντίθετα, εμείς θα είμαστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα ανακόψουμε την πορεία της ΝΔ προς την αυτοδυναμία και αυτός ο μεγάλος πολιτικός χώρος θα ξαναγίνει ο πρωταγωνιστής, ο οποίος θα εκφράσει τη μεγάλη παράταξη που ξεκινά από το προοδευτικό Κέντρο και φτάνει μέχρι την ριζοσπαστική Αριστερά”.

Β.Γ.Μ.