Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 20:10

Ανοιχτή επιστολή Στραβόλαιμου προς Βουδούρη

Ανοιχτή επιστολή Στραβόλαιμου προς Βουδούρη

Αγαπητέ πρώην σύντροφε Οδυσσέα Βουδούρη,

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με τους ισχυρισμούς, τα επιχειρήματα και τις αιτιάσεις σου, μέσω των οποίων επιχειρείς να δικαιολογήσεις την στάση του για την καταψήφιση του δεύτερου μνημονίου.

Η πολιτική επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείς, δείχνει ανάγλυφα το γεγονός,  ότι ποτέ δεν κατάλαβες τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ, ούτε βεβαίως αισθάνθηκες ποτέ κομμάτι του Κινήματος. Δεν έχω καμιά διάθεση να εμπλακώ σε αντιπαράθεση με όσα ισχυρίζεσαι, αφού πλέον δεν έχει κανένα νόημα να το κάνω.

Αυτό που έχω να πω, είναι ότι εμφανίστηκες στη Μεσσηνία ως ακραιφνής Παπανδρεϊκός, προσωπικός φίλος της Οικογένειας, που το διαφήμισες μάλιστα δεόντως και έγινες βουλευτής χάρη στη  μεγαλοψυχία του Παπανδρέου που σε τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο του νομού, ελπίζοντας ότι προσφέρει το καλύτερο για την ανανέωση που του ζητούσε η κοινωνία με το γνωστό σύνθημα, « Γιώργο προχώρα, άλλαξε τα όλα». Από την άλλη μεριά, διαφορετικές κοινωνικές δυνάμεις, που αναζητούσαν κάτι φρέσκο, καινούργιο και διαφορετικό, συσπειρώθηκαν γύρω  από την υποψηφιότητα σου στις εκλογές του Οκτώβρη του 2009.

Αυτές οι δυνάμεις, αυτοί οι ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ, σου έδωσαν τη δυνατότητα να εκλεγείς βουλευτής,  παρότι ήσουν πανθομολογουμένως και χωρίς καμιά αμφιβολία, παντελώς   άγνωστος στο ευρύ κοινό του Νομού Μεσσηνίας. Σε εξέλεξαν να τους εκπροσωπείς στη Βουλή με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και είχαν την απαίτηση να πειθαρχείς στις αποφάσεις του Κινήματος, χωρίς κρατήματα και επιφυλάξεις. Και τούτο το γνώριζες σ. Οδυσσέα Βουδούρη πολύ καλά, από τις τοποθετήσεις και τις εξηγήσεις  των στελεχών που σε στήριξαν προεκλογικά. Διότι προκάλεσες  πολλές μαζώξεις και άκουσες τους προβληματισμούς του κόσμου, που ήταν όμως στη λογική ΠΑΣΟΚ.  Ήταν δυνάμεις λαϊκές, που πάνω από όλα και πρώτα από όλα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως πρόσωπα.  Ήταν δυνάμεις που στοιχήθηκαν δίπλα σου επειδή ήσουν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και σε προτίμησαν επειδή κόμιζες υποτίθεται  την ανανέωση και όχι γιατί ήσουν ο μοναδικός ή ο αναντικατάστατος.  Δεν σε προτίμησαν επειδή είχες καλό βιογραφικό, ή γατί διετέλεσες Πρόεδρος των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», oύτε βεβαίως, επειδή κατέβηκες ανεξάρτητος και κατέθεσες  τις ανεξάρτητες προτάσεις και ιδέες σου.

Τελικώς για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους αποφάσισες να αποστασιοποιηθείς από τη πολιτική που χάραξε το Κίνημα και που ήταν μονόδρομος για τη σωτηρία της χώρας, ας το αρνείσαι τώρα καθυστερημένα,  καταψηφίζοντας κεντρικές επιλογές της ηγεσίας.  Η δικαιολογία σου ήταν πρόβλημα συνείδησης. Κατά τα λεγόμενα σου,  η συνείδηση σου δεν σου επέτρεψε να συνεχίσεις να στηρίζεις την «αντιλαϊκή» μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων και διεγράφης από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αποφάσισες στην πραγματικότητα να εκπροσωπείς στη Βουλή αποκλειστικά και μόνο τη συνείδηση του.

Είναι όμως αδιαμφισβήτητο και πραγματικό γεγονός, ότι στη Βουλή των Ελλήνων δεν σε έστειλε η συνείδηση σου, αλλά οι Πασόκοι που σε ψήφισαν. Και να ήθελε άλλωστε η συνείδηση σου από μόνη της δεν θα μπορούσε να σε βγάλει βουλευτή ακόμα κι αν ψήφιζε.  Αν τούτο έγινε πραγματικότητα,  οφείλεται στο γεγονός και μόνο, ότι  στο κάλεσμα σου προσέτρεξαν χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες. Παρόλα αυτά επέλεξες να ακολουθήσεις αυτόν τον συνειδησιακό δρόμο. Καμιά αντίρρηση.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, υπάρχει και ένας ακόμα παράλληλος δρόμος που δεν είναι άλλος από αυτόν της παραίτησης. Η συνέπεια, η  εντιμότητα και η προσωπική αξιοπρέπεια επιβάλουν την άμεση παραίτηση και την παράδοση της έδρας στο κόμμα με τις στρατηγικές επιλογές του οποίου διαφωνείς. Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο να παραμένεις ακόμα βουλευτής, διατηρώντας τη έδρα του κόμματος που σε διέγραψε και από την άλλη, εκ του πλαγίου με αυτά που λες,  να καλείς τα μέλη και τους φίλους που σε ψήφισαν να σε ακολουθήσουν στην περιπλάνηση σου στα απίθανα αριστερά σοκάκια της ΔΗΜ.ΑΡ που φαίνεται να είσαι προσανατολισμένος. Τους προκαλείς και ταυτόχρονα τους υποτιμάς, διότι αν θέλουν μπορούν να πάνε και μόνοι τους,  δεν χρειάζονται τις δικές σου υποδείξεις.

 

Υ.Γ 1  Οι κομματικοί που είναι  σκληροπυρηνικοί και άδεια πουκάμισα, όπως ισχυρίστηκες ιδιαιτέρως, είναι αυτοί που βάλανε πλάτη και ενεργοποίησαν τον κόσμο στις πόλεις και τα χωριά να σε ψηφίσει. Για να δούμε τώρα, ποιος θα σταθεί δίπλα σου;

Υ.Γ 2  Στην περίπτωση σου, δικαιώνεται πλήρως το «ουδείς αχαριστότερος  του ευεργετηθέντος». Πολιτικά αχάριστος απέναντι στο κόμμα που σε ανέδειξε, πολιτικά αχάριστος απέναντι στους χιλιάδες δημοκρατικούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που σε τίμησαν με την ψήφο τους.

Υ.Γ 3  Θυμήσου τι έγραφες στην προσωπική σου ιστοσελίδα: α) Άρθρο για το δημοψήφισμα: «Τα κόμματα της ιστορικής Αριστεράς, ξεχνώντας στην προκειμένη περίπτωση τις δημοκρατικές τους παραδόσεις, σωπαίνουν ή αντιτίθενται, χάνοντας μια ευκαιρία να συνεισφέρουν στην βελτίωση της δημοκρατικής λειτουργίας. β) Άρθρο για το κυβερνητικό έργο που πρέπει να αναδειχθεί. «Είναι γεγονός ότι ή κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει κάνει σε ενάμιση χρόνο περισσότερες μεταρρυθμίσεις και τομές, μεγάλες ή μικρές, απ΄ όσες έγιναν επί δεκαετίες».

Υ.Γ 4  Το  πρέπον είναι να απομακρυνθούν πάραυτα τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ από την ταμπέλα του πολιτικού σου γραφείου.