Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 09:49

Το μήνυμα των επικεφαλής των συνδυασμών στη Μεσσηνία πριν τις κάλπες

Το μήνυμα των επικεφαλής των συνδυασμών στη Μεσσηνία πριν τις κάλπες

Το τελευταίο τους μήνυμα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις κρισιμότερες εκλογές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας στέλνουν μέσα από την “Ε” οι επικεφαλής των συνδυασμών στη Μεσσηνία. Πλέον οι υποψήφιοι, τα κόμματα και οι θέσεις τους τίθενται στην κρίση του ελληνικού λαού.

 

 

 

 

 

 

Θανάσης Πετράκος - ΣΥΡΙΖΑ

Βιώνετε καθημερινά τα αποτελέσματα των καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου, γι’ αυτό την Κυριακή, κάντε με την ψήφο σας παρελθόν το μνημόνιο και μαζί με αυτό τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Ενωθείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. αυτή την κρίσιμη στιγμή. Ανεξάρτητα από την ψήφο σας στις 6 Μαΐου εμπιστευθείτε όλες και όλοι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. Δώστε τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. την Κυριακή, δώστε καθαρή και ισχυρή εντολή κυβερνητικής εξουσίας, γιατί αυτή η νίκη θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων θα είναι νίκη για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.
Την Κυριακή το πραγματικό δίλημμα είναι ένα και μοναδικό: ή μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση στο δίλημμα είναι μία και μοναδική: ΣΥΡΙΖΑ.
Προσπαθούν να σας τρομοκρατήσουν με ψέματα και συκοφαντίες. Εσείς όμως γνωρίζετε καλά πως δεν κινδυνεύει η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κινδυνεύει μόνο από τη συνέχιση του μνημονίου.
Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 του μήνα δεν θα υπάρχει μνημόνιο. Προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι η αποκατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων, η προστασία του εισοδήματος, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στο προηγούμενο επίπεδο, η κατάργηση των χαρατσιών, το κούρεμα των δανείων των νοικοκυριών και των αγροτών, το πάγωμα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για τα επόμενα δύο χρόνια, η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, ο τερματισμός του κομματισμού και της αναξιοκρατίας και η αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπρέπειας της χώρας. Γι’ αυτό σας ζητάμε να δώσετε στις 17 Ιουνίου ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία στην κοινωνία.

Νάντια Γιαννακοπούλου - ΠΑΣΟΚ


Την Κυριακή ψηφίζουμε στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων 10ετιών. Μια μάχη που θα κρίνει αν η Ελλάδα θα μείνει στον πυρήνα της Ευρώπης ή αν θα επιστρέψει σε εποχές ανέχειας, μιζέριας και παρακμής.
Για το ΠΑΣΟΚ είναι μια δύσκολη μάχη. Ομως τη δίνουμε με καθαρή συνείδηση. Είμαστε το κόμμα που άλλαξε την Ελλάδα. Που συνέβαλε στην αποκατάσταση κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους. Ασφαλώς κάναμε και λάθη. Υπήρξαν εποχές που επενδύσαμε στο λαϊκισμό. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ απογοήτευσαν με τις πράξεις τους. Ομως, παρά τα λάθη του, το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε όχημα κοινωνικής αφύπνισης για εκατομμύρια μη προνομιούχους. Και αυτό έχει μοναδική πολιτική, ιστορική και συναισθηματική αξία.
Τα τελευταία χρόνια σηκώσαμε μόνοι μας το σταυρό του μαρτυρίου για τη διαχείριση μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Μια παράταξη θυσιάστηκε για να μείνει η χώρα όρθια. Και αυτό είναι το ηθικό και αξιακό υπόβαθρο της πολιτικής μας αναγέννησης.
Ομως σε αυτές τις εκλογές η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο συναισθηματική. Πρέπει να είναι και θετική ψήφος ευθύνης.
Από τη μία, η ανεύθυνη Δεξιά επί δύο χρόνια έριχνε νερό στο μύλο του λαϊκισμού και δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για τα δικά της λάθη. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει τάζοντας τα πάντα στους πάντες. Επενδύει στην κοινωνική οργή, σε ένα παιχνίδι με τη φωτιά που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.
Το στοίχημα για την Ελλάδα είναι να κρατηθεί μέσα στις εξελίξεις, έως ότου δοθεί μια συνολική ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα χρέους. Αυτό μόνο το ΠΑΣΟΚ το διασφαλίζει. Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη: Ζητάμε αλλαγές πολιτικής, όχι μέσα από μονομερή καταγγελία, αλλά μέσα από μια ειλικρινή διαπραγμάτευση, με επιχειρήματα και συμμαχίες, όπως προτείνουν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές.
Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρή Κεντροαριστερά. Σταθερότητα στη χώρα. Συμμαχίες στην ΕΕ. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι πιο χρήσιμη και πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Η καλύτερη επιλογή για κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει την Ελλάδα ευρωπαϊκή, ισχυρή και περήφανη.

 

Αντώνης Κατσάς - ΚΚΕ

Ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει άλλη γενιά για θυσία, δεν υπάρχουν άλλες ελπίδες για τσαλαπατήματα, δεν υπάρχουν άλλα όνειρα για μαράζωμα.
Ψήφο στο ΚΚΕ. Για να μην μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να γίνουν τα βασικά μέσα παραγωγής ιδιοκτησία του λαού μας, να διαγράψουμε μονομερώς ολόκληρο το χρέος. Ψήφο στο ΚΚΕ. Για να γίνουν και πάλι αγαθά, και όχι εμπορεύματα η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός.
Ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί η δουλειά είναι δικαίωμα και όχι κόστος στα κιτάπια των καπιταλιστών, γιατί η σύνταξη, η κοινωνική ασφάλιση είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις μας.
Ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί αγωνίζεται 94 ολόκληρα χρόνια για τα δικαιώματα των ανθρώπων του μόχθου και του τιμίου ιδρώτα αταλάντευτα, με ανιδιοτέλεια και τσαγανό, με συνέπεια και ντομπροσύνη, με πείσμα και αυταπάρνηση.
Ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί με την τεράστια εμπειρία του και με εργαλείο σκέψης και ανάλυσης της πραγματικότητας την θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο φωτεινά μυαλά της ανθρωπότητας, ο Μαρξ, ο Εγκελς και ο Λένιν, μπορεί να ερμηνεύει τα φαινόμενα και να μην στέκεται στα πιφαινόμενα.
Ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί οι ιδέες και τα οράματά του έχουν την κυτταρική τους καταγωγή στον Καύκασο και στον Προμηθέα, στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, στο αγκάθινο στεφάνι του Χριστού στο Γολγοθά, στον σταυρό του Σπάρτακου στην Απία οδό της Ρώμης και χάνονται πολύ μακριά στο μέλλον. Γονιμοποιήθηκαν στα μυαλά των μεγαλυτέρων επαναστατών του προηγούμενου αιώνα, της Ρόζας Λούξεμπουργκ, του Δημητρόφ, του Φιντέλ Κάστρο του Τσε Γκεβάρα, του Χο Τζι Μινχ. 
Γιατί οι ιδέες και τα οράματά του πλημμυρίζουν την μουσική του Μαγιακόφσκι, την ποίηση του Πάμπλο Νερούντα, του Αραγκόν, του Ναζίμ Χικμέτ, του Αζίζ Νεσίν, του Ρίτσου και του Βάρναλη, τα θεατρικά κείμενα του Μπρεχτ, τους πίνακες του Πικάσο. Γιατί αντήχησαν σε χιλιάδες ανταρτομάνες κορυφές και έγιναν σπόρος ελπίδας και προοπτικής για εκατομμύρια κολασμένους της γης, έβγαλε κλωνάρια και αγκάλιασε τις συνειδήσεις των αγωνιστών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Για να κρατηθεί η ελπίδα ολοζώντανη. Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.
Γιατί: «Αυτά τα δένδρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό, αυτές οι ψυχές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο».

 

Φώτης Χαρίτος - ΛΑΟΣ

Από υπερβολικό πατριωτικό ζήλο και όχι από υπαιτιότητα, τα περασμένα 2,5 χρόνια, παρασυρθήκαμε σε μια πολιτική απροσεξία. Κοιτάξαμε και με τα δυο μας μάτια τη διάσωση της πατρίδας μας και μας διέφυγε η ισορροπία της ελληνικής κοινωνίας. Κοινώς, αγωνιστήκαμε να σώσουμε το “σπίτι”, αλλά δεν φροντίσαμε όσο έπρεπε τους “κατοικούντες” σε αυτό. Την πληρώσαμε αυτή την απροσεξία. Και την πληρώσαμε, ίσως, πολύ πιο ακριβά από όσο μας άξιζε.
Σήμερα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, ενώ κάποιοι έχουν μετανιώσει για την ψήφο τους και κάποιοι άλλοι, πιο θαρρετά, αναζητούν τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ξανά στη Βουλή, εντούτοις κάποιοι τρίτοι ερωτούν: Γιατί να ψηφίσω Λαΐκό Ορθόδοξο Συναγερμό;
Η απάντηση είναι απλή και ταυτόχρονα σπάνια. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι το κόμμα που έχει συνειδητοποιήσει, ότι η φυλή μας αυτή τη στιγμή δεν είναι η κυρίαρχη παγκόσμια δύναμη σε όλους τους τομείς για ένα και μόνο λόγο. Ο λόγος αυτός είναι η προαιώνια μεταξύ μας διχόνοια. Είμαστε το κόμμα που επενδύουμε στην ενότητα των Ελλήνων και όχι στην αντιπαλότητα, στη μεταξύ μας ειρήνη και όχι στη μεταξύ μας βία. Είμαστε αυτοί που “κλαίμε” ακόμη, επειδή κάποτε χύθηκε αίμα ελληνικό από ελληνικό χέρι και που δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.
Με δυο κουβέντες είμαστε το Ελληνικό Εθνικό Πατριωτικό Χριστιανορθόδοξο Κόμμα, που πιστεύουμε ότι "Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν".
Πλάτων, "Κρίτων", 51β.

Παναγιώτης Γεωργόπουλος - Ανεξάρτητοι Ελληνες


Ζούμε σε μια χώρα, όπου εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι ίδιοι πολιτικοί μάς συμπεριφέρονται σα να είμαστε ιδιοκτησία τους. Ενώ με τις άστοχες πολιτικές τους έφεραν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στα όρια της εξαθλίωσης, συνεχίζουν να μας τρομοκρατούν και να μας φοβίζουν, λέγοντας ότι μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στην εξουσία, μόνο αυτοί μπορούν να μας κυβερνούν.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αν κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις, αν μείνουν όλοι οι Ελληνες άνεργοι, οι συνταξιούχοι χωρίς σύνταξη και φάρμακα, οι μαθητές χωρίς βιβλία και συσσίτια στα σχολεία, αν δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την είσοδο εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, θα σωθεί η Ελλάδα και θα υπάρξει ανάπτυξη. Παραχωρούν την εθνική μας κυριαρχία για μικροκομματικά και προσωπικά οφέλη.
Ολα μοιάζουν σαν ένα κακό όνειρο. Μήπως είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να πάρουμε γενναίες αποφάσεις; Να αποφασίσουμε το καλύτερο για την Ελλάδα; Μήπως ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε την πλάτη στο φόβο και να ξεπεράσουμε τα ψευτοδιλήμματα του παρελθόντος; Αυτοί οι κύριοι που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια, δεν δικαιούνται να ζητούν πάλι την ψήφο μας, πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ψηφίζουμε για το μέλλον, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, τη σταθερότητα και την ενότητα όλων των Ελλήνων, για την ισότιμη και αξιοπρεπή παραμονή μας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ψηφίζουμε Ανεξάρτητους Ελληνες.

Μπάμπης Πατσούρης - Δημοκρατική Αριστερά

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη προεκλογική περίοδος μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας για την πορεία της χώρας.
Ο ελληνικός λαός μετά τις εκλογές της 6 Μαΐου είχε την δυνατότητα να αξιολογήσει την συνολική στάση των κομμάτων.
Από τις επαφές μας με τους Μεσσήνιους πολίτες προκύπτει ένα κοινό αίτημα όλων ανεξάρτητα από ποιο κόμμα επιλέγουν.
Την επομένη των εκλογών πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση. 
Η Δημοκρατική Αριστερά μπορεί με σιγουριά να εγγυηθεί αυτή την προοπτική για 2 λόγους.
1) Από την στάση του προέδρου της Φώτη Κουβέλη στην διάρκεια των διερευνητικών εντολών και 
2) Διότι τα άλλα κόμματα έχουν αποδεχθεί την μοναδική ρεαλιστική πρόταση που υπάρχει αυτήν που προτείνει η ΔΗΜ.ΑΡ.
Για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και το ευρώ και την σταδιακή αλλά γρήγορη απομάκρυνση από τις δυσμενείς 
επιπτώσεις του μνημονίου.
Οι πολίτες έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις προτάσεις μας για το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που αφορά μεγάλο 
μέρος της κοινωνίας, αλλά και στις προτεινόμενες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Ιδιαίτερη αποδοχή έχει η πρότασή μας για την δήμευση περιουσιών όλων των επίορκων πολιτικών και κρατικών λειτουργών.
Καλούμε όλους τους πολίτες να απορρίψουν τον εύκολο λαϊκισμό από όπου και αν προέρχεται και να στηρίξουν με την ψήφο
τους την μοναδική πολιτική δύναμη που πιστεύει στην σύνθεση των απόψεων και ότι η δύναμη του λαού βρίσκεται στην συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων.
Η ψήφος στην Δημοκρατική  Αριστερά είναι εντολή για λύση.

Βασίλης Χαρμπίλας - Δημιουργία Ξανά!

Το ερώτημα που μπαίνει από πολλούς είναι γιατί να ψηφίσουμε Δημιουργία Ξανά! στις 17 Ιουνίου. Απαντώ λοιπόν κοιτάζοντάς σας με καθαρή ματιά.
Η ψήφος στον συνασπισμό της Δημιουργίας Ξανά! δεν είναι χαμένη ψήφος.
Είναι ψήφος ευθύνης, προοπτικής, σταθερότητας. Ψήφος για να ακουστεί επιτέλους ένας άλλος πολιτικός λόγος, για να αρχίσει να δημιουργείται ένα άλλο πολιτικό ήθος.
Στις 18 Ιουνίου θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης με ευρωπαϊκή προοπτική και παραμονή στο ευρώ. Είμαστε το νέο, το καινούργιο, η καθαρή φωνή των ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας, των εργαζόμενων στην παραγωγική μηχανή της χώρας, στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που μοχθούν να τα βγάλουν πέρα, παλεύοντας με το γραφειοκρατικό, κομματικό και συνδικαλιστικό κατεστημένο.
Σηκωθήκαμε από τον καναπέ μας και είπαμε δεν πάει άλλο! Είμαστε οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που μιλάμε για την ατομική και κοινωνική ευθύνη. Κάναμε πράξη την απαίτηση του λαού μας για συνεργασίες δημιουργώντας τον συνασπισμό με την Δράση και τη Φιλελεύθερη Συμμαχία.
Μιλάμε με την κοινή λογική και ζητάμε το αυτονόητο. Θέλουμε να αισθανόμαστε ασφάλεια στην καθημερινότητά μας. Θέλουμε να ξαναγίνει η χώρα μας, χώρα παραγωγής πολιτισμού, αγαθών, αξιών! Θέλουμε να δώσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα να ονειρεύεται και να δημιουργεί ξανά!

Δήμητρα Λυμπεροπούλου - Οικολόγοι Πράσινοι

Στις 17 Ιουνίου 2012 οι Ελληνες ψηφοφόροι, για άλλη μία φορά, θα πάνε στις κάλπες με την ελπίδα να διαμορφώσουν τις προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο για την χώρα.
Ολοι γνωρίζουμε, έστω και αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν, ότι τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα μας παραδίδουν μία χώρα η οποία δεν γνωρίζει: Πόσους υπαλλήλους έχει. Πόσους συνταξιούχους έχει. Πόσα άτομα με ειδικές ανάγκες έχει. Τι περιουσιακά στοιχεία έχει.
Παραδίδουν μια χώρα με αύξηση: Των αυτοκτονιών. Της πορνείας. Της ανεργίας στο 22%.
Παραδίδουν μια χώρα: Με το 23% των παιδιών να υποσιτίζονται. Με το 27,7% των Ελλήνων να ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας.
Παραδίδουν μια χώρα: Που κλείνει σχολεία. Που κλείνει ΑΕΙ και ΤΕΙ. Που ανοίγει φυλακές.
Σε αυτό τον τόπο θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρχει μνήμη, να αναζητηθούν ευθύνες και κάποιος να ζητήσει μια συγγνώμη και να ασχοληθεί σοβαρά με την διακυβέρνηση της χώρας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε πως η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων τελείωσε. Η λύση βρίσκεται στις κυβερνήσεις ευρύτερης συνεργασίας που θα στηρίζονται σε προγραμματικές συγκλίσεις.
Από τις 18 Ιουνίου και μετά, οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουμε να αποτελούμε μέρος αυτής της λύσης, με χαρακτηριστικά:
• Την ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ως βασικό βήμα για κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, με παραμονή στην ευρωζώνη.
• Κυβέρνηση συνεργασίας, με κύριους στόχους τον αναπροσανατολισμό της πραγματικής οικονομίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη δημιουργία αποδοτικής δημόσιας διοίκησης, τη δημοσιονομική εξυγίανση με δίκαιη ανακατανομή βαρών, τη διεύρυνση της δημοκρατίας, την αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών και την περιβαλλοντική προστασία.
Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε την εναλλακτική μας πρόταση και μπροστά από την κάλπη να θυμηθείτε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος και η ψήφος σας μπορεί να κάνει την διαφορά.

 

Στάθης Γιακουμής - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στις εκλογές στις 6 Μάη ο λαός έκανε ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Καταδίκασε το δικομματισμό και τα κόμματα του μνημονίου. Απέτρεψε το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μνημονιακή κυβέρνηση. Τριάμισι εκατομμύρια γύρισαν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ! Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στην αναμέτρηση ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και την αντίδραση.
Η μεγάλη πρόκληση μπροστά μας είναι αυτό το βήμα να συνεχιστεί, να φτάσουμε στην πραγματική ανατροπή της πολιτικής που ευθύνεται για την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι. Να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, χωρίς μνημόνια και λιτότητα. Με διαγραφή του ληστρικού χρέους και έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, εθνικοποιώντας τις τράπεζες και μεγάλες στρατηγικές επιχειρήσεις, με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με εργατικό, λαϊκό έλεγχο παντού, για να περάσει η εξουσία και ο πλούτος στα χέρια των εργαζόμενων!
Γι’ αυτό πρέπει σήμερα να στηριχτεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η δύναμη που δεν ταλαντεύεται ανάμεσα στην «επαναδιαπραγμάτευση» και την καταγγελία των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Που αναδεικνύει καθαρά την ανάγκη της ρήξης με το ευρώ και την ΕΕ. Που επιμένει στην κοινή δράση της Αριστεράς, μέσα στους αγώνες. Που ήταν στο δρόμο του αγώνα όλη την προηγούμενη περίοδο και θα είναι εκεί, στην απεργία, την κατάληψη, τη συνέλευση και την επομένη των εκλογών, όποια και εάν είναι η κυβέρνηση.

 

 

Διαβάστε το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά "Τα διλήμματα της Κυριακής"