Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 08:45

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και η ανάπτυξη της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και η ανάπτυξη της Μεσσηνίας

Πρώτη φορά ως πρωθυπουργός της Ελλάδος βρίσκεται από σήμερα στη Μεσσηνία ο Αντώνης Σαμαράς. Οπως κάθε χρόνο έρχεται για ολιγοήμερη ξεκούραση και για επαφές με τους φίλους του και με όσους τον στήριξαν επί δεκαετίες για να φτάσει στο ύπατο κυβερνητικό αξίωμα. Οι συνθήκες διακυβέρνησης της χώρας, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης της οικονομίας αλλά και το άδηλο μέλλον, κάνουν πιο σφιχτές τις μίνι διακοπές του πρωθυπουργού. Ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα παραλείψει ν' ασχοληθεί και με τα προβλήματα της Μεσσηνίας. Τα ξέρει και τα παραξέρει, αλλά δεν κάνει κακό να του τα ξαναθυμίζουμε.

Την εποχή αυτή που η Μεσσηνία έχει πάρει μια ανοδική τροχιά, με αιχμή τον τουρισμό, ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να αφήσει να μπουν σε δεύτερη μοίρα κάποια έργα που είναι αναπόσπαστα με την ανάπτυξη.
Σε λίγο καιρό αναμένεται να ξαναρχίσουν τα μεγάλα οδικά έργα. Ανάμεσά τους η Ολυμπία Οδός που όλα δείχνουν ότι πάνε να την σταματήσουν στον Πύργο. Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να έχει τα αντανακλαστικά του σε εγρήγορση. Να χρεώσει κατ' εξαίρεση το έργο στον αρμόδιο υπουργό με την εντολή ο ορίζοντας να είναι η Τσακώνα.
Παράλληλα με τα μεγάλα οδικά έργα, και ίσως εξ ίσου σοβαρά, είναι τα έργα για το εσωτερικό οδικό δίκτυο. Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη το πρώτο, Ριζόμυλος - Κορώνη το δεύτερο και Καλαμάτα - Μάνη το τρίτο, είναι οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης του τουρισμού. Δεν είναι σοβαρό να έρχεται ο ξένος τουρίστας σε 2-3 ώρες από την Ευρώπη στην Καλαμάτα και να χρειάζεται 1-2 ώρες από το αεροδρόμιο μέχρι τον τόπο προορισμού του. Επιπρόσθετα για την ανάπτυξη του τουρισμού θα πρέπει να αναβαθμιστεί το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας  ώστε να γίνει πύλη της Πελοποννήσου και να χαρακτηριστούν στο Χωροταξικό Σχέδιο τα λιμάνια της Καλαμάτας και της Πελοποννήσου ως προορισμοί κρουαζιέρας.
Υπάρχει και κάτι πιο άμεσο και πιο πιεστικό που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Αντ. Σαμαράς. Η ρύθμιση των δανείων των πυρόπληκτων αποτελεί την υπ' αριθμόν 1 ανάγκη των Μεσσηνίων και όλης της Πελοποννήσου. Χωρίς αυτήν η οικονομία θα ξεψυχά μέρα με την ημέρα. Κανένας δεν είναι σε θέση να πληρώσει σήμερα με τους όρους των δανείων και όλοι έχουν στραμμένες τις ελπίδες τους στον πρωθυπουργό. Το θέμα το γνωρίζει, το έχει σπρώξει σαν πρώτο βήμα αλλά ακόμα είναι ανοιχτό. Το τραπεζικό σύστημα είναι γραφειοκρατικό, πολυδαίδαλο και εν τέλει εχθρικό. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού όμως -ιδιαίτερα τώρα με τους τραπεζικούς γάμους- είναι αναγκαία για μια βιώσιμη λύση.
Αυτά και αρκετά άλλα -που δεν είναι της στιγμής- θέλει η Μεσσηνία από τον Αντώνη Σαμαρά.
Καλές διακοπές λοιπόν και με το καλό να δούμε απτά αποτελέσματα από τον Μεσσήνιο πρωθυπουργό.

 


NEWSLETTER