Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 19:21

Ο Πετράκος ζητεί βελτίωση του δρόμου Νέα Κορώνη - Χωματερό - Φοινικούντα

Γράφτηκε από την
Ο Πετράκος ζητεί βελτίωση του δρόμου Νέα Κορώνη - Χωματερό - Φοινικούντα

Τη βελτίωση του διαδημοτικού δρόμου Νέα Κορώνη - Χωματερό - Φοινικούντα ζητεί με επερώτησή του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο περιφερειακός σύμβουλος - επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκος σημειώνει: “Ο δρόμος που συνδέει τη Νέα Κορώνη (του Δήμου Μεσσήνης) με το Χωματερό, Καπλάνι, Ακριτοχώρι, Φοινικούντα (του Δήμου Πύλου - Νέστορος) βρίσκεται σε κακά χάλια. Ουσιαστικά και τυπικά έχει να γίνει οποιαδήποτε βελτίωση του ασφαλτοτάπητα αλλά και τα αναγκαία τεχνικά έργα από την εποχή προ του «Καποδίστρια», όταν ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Φαλάνθης - Χωματερού ο αείμνηστος Απόστολος Κούκος.
Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι διαδημοτικός και διευκολύνει πολύ την πρόσβαση από την Καλαμάτα στη Φοινικούντα, αλλά και στα ορεινά χωριά του Δήμου Πύλου - Νέστορος και επιπλέον είναι ο δρόμος για να έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες στο σημαντικό αρχαιολογικό και εκκλησιαστικό μνημείο των Αγίων Θεοδώρων και της Παναγίας της Γριβιτσανής, η ανακαίνιση του οποίου ολοκληρώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού, επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα μελέτη και χρηματοδότηση για τη βελτίωση της συγκεκριμένης οδού”.
Ο Θαν. Πετράκος ρωτάει τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου: “Είναι στις προθέσεις σας να προχωρήσετε στην προκήρυξη και χρηματοδότηση για τη μελέτη και βελτίωση της συγκεκριμένης οδού και αν ναι, πότε και από ποιο πρόγραμμα;”.


NEWSLETTER