Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 17:02

Πετράκος: “Καταστροφική για την ειρήνη η σύμβαση με Ισραηλινούς για το αεροδρόμιο Καλαμάτας”

Γράφτηκε από την
Πετράκος: “Καταστροφική για την ειρήνη η σύμβαση με Ισραηλινούς για το αεροδρόμιο Καλαμάτας”


«Καταστροφική για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και επικίνδυνη για την ειρήνη» χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος.


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πετράκου: «Η απόφαση της κυβέρνησης, με τη συμφωνία του ΚΙΝΑΛ, να ανατεθεί στους Ισραηλινούς το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων μαχητικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, είναι καταστροφική για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας, επικίνδυνη για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή, καθώς και ντροπιαστική για την Ελλάδα και την Πολεμική Αεροπορία. Η κυβέρνηση αποφάσισε:
• Να καταστρέψει την οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης του πολιτικού αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και την τουριστική-οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, διότι είναι σαφές για οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο, όπως πολύ σωστά έγραψε τοπική εφημερίδα της Μεσσηνίας, «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν μπορείς να κρατήσεις».
• Η εκχώρηση της εκπαίδευσης των Ελλήνων πιλότων στο κράτος-τρομοκράτη της περιοχής μας, το οποίο παραβιάζει διαχρονικά το Διεθνές Δίκαιο είναι ντροπιαστική για τη χώρα, και μάλιστα τη χρονιά που γιορτάζουμε 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Επιπλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα γιατί με βάση ακόμα και τη δική της λογική, αφού ήθελε οπωσδήποτε να αναθέσει σε ξένους την εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων, επέλεξε την κατά 500 εκ. ευρώ δυσμενέστερη πρόταση των Ισραηλινών; Εμείς φυσικά θα διαφωνούσαμε είτε εκχωρείτο σε Ισραηλινούς είτε σε οποιονδήποτε άλλο.
• Η εκχώρηση του αεροδρομίου στο κράτος-τρομοκράτη της Ανατολικής Μεσογείου, το Ισραήλ, εγκυμονεί κινδύνους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας.
Επειδή η Μεσσηνία δεν πρέπει να πληρώσει τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη απέναντι στο Ισραήλ οφείλουν όλοι οι φορείς, και πρώτη από όλους η αυτοδιοίκηση (δημοτικά και Περιφερειακό Συμβούλιο), να αντιδράσουμε έντονα και να απαιτήσουμε την ακύρωση και ανατροπή αυτής της επικίνδυνης και καταστροφικής απόφασης. Αντί να στρατιωτικοποιήσει τη Μεσσηνία η κυβέρνηση, πρέπει να απαιτήσουμε άμεσα την αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
Εμείς ως "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" θα θέσουμε το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 29/12/2020 και θα απαιτήσουμε να προταχθεί η συζήτησή του.
Υ.Σ. Οι δηλώσεις του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτου Χρυσομάλλη είναι απαράδεκτες και αστείες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER