Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 14:12

Η “Αγωνιστική Συνεργασία” για σχεδιασμό εμβολιασμού

Γράφτηκε από την
Η “Αγωνιστική Συνεργασία” για σχεδιασμό εμβολιασμού

"Παρέμβαση της Περιφέρειας για την επίλυση προβλημάτων στον σχεδιασμό του εμβολιασμού" ζητούν οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας. Αναλυτικά η επερώτηση που κατέθεσαν οι δύο σύμβουλοι:

"Ξεκίνησε ήδη ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού με τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, και με το καλημέρα ήδη εμφανίστηκαν πολύ σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις του εμβολιαστικού σχεδιασμού, τα οποία και θα πρέπει να μας απασχολήσουν σαν Περιφερειακό Συμβούλιο, άμεσα και σοβαρά.
Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στην πλατφόρμα του εμβολιασμού, για τα άτομα που για λόγους υγείας είναι κλινήρη και δεν μπορούν να μετακινηθούν και να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα. Εξυπακούεται ότι όταν μιλάμε για άτομα αυτής της ηλικίας μιλάμε για ένα υψηλό ποσοστό.
Δυστυχώς δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων κατοικεί σε ορεινά και απομακρυσμένα χωριά, με ανύπαρκτη συγκοινωνία, που καθιστά αδύνατη τη μετακίνησή τους στα εμβολιαστικά κέντρα.
Παρατηρείται μία δυσλειτουργία του συστήματος αναφορικά με τους ηλικιωμένους που έχουν άυλη συνταγογράφηση και κλείνουν το ραντεβού για εμβολιασμό μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος SMS. Δεν υπάρχει αντιστοίχηση και ενημέρωση απ την πλατφόρμα στο εμβολιαστικό κέντρο για το ραντεβού, με αποτέλεσμα να πηγαίνει ο ηλικιωμένος να κάνει το εμβόλιο, να μην εμφανίζεται το όνομά του, και να δημιουργείται μεγάλη ταλαιπωρία και αναστάτωση στον εμβολιαζόμενο και στο εμβολιαστικό κέντρο.
Συνεπώς θεωρούμε αυτονόητη και αμεσότατη, λόγω της χρονικής εγγύτητας των προβλημάτων, την παρέμβαση που πρέπει να κάνουμε σαν Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους δήμους, την 6η ΥΠΕ, και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, με σκοπό:
Την καταγραφή το ταχύτερο δυνατόν των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που, είτε λόγω υγείας είτε λόγω έλλειψης μέσων μετακίνησης, αδυνατεί να προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα.
Την άμεση διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων για την προμήθεια όλων των αναγκαίων μέσων που θα χρειαστούν για τη δημιουργία κινητών μονάδων εμβολιασμού.
Την άμεση παρέμβαση στο υπουργείο, την 6η ΥΠΕ, και τις διοικήσεις των νοσηλευτικών μονάδων όλων των περιφερειακών ενοτήτων, για την στελέχωση των κινητών εμβολιαστικών μονάδων.
Την άμεση παρέμβαση στο υπουργείο για διόρθωση της δυσλειτουργίας του συστήματος πιστοποίησης του ηλεκτρονικού ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.
Κατόπιν αυτών, σας ρωτάμε αν προτίθεστε να υλοποιήσετε άμεσα τα παραπάνω, και σας ζητάμε να ενημερώσετε το Συμβούλιο για τις ενέργειές σας και τα αποτελέσματά τους".


NEWSLETTER