Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 20:54

Μεσσηνία: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ανάκτορο του Νέστορα

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ανάκτορο του Νέστορα

Από το Ανάκτορο του Νέστορα ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι η τριήμερη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Μεσσηνία, με αφορμή τον εορτασμό της 194ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Εκεί ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση και τον διακεκριμένο αρχαιολόγο Τζακ Ντέιβις εκφράζοντας τον θαυμασμό της τόσο για τα αρχαιολογικά ευρήματα, όσο και για το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Σήμερα το απόγευμα η κ. Σακελλαροπούλου, που διαμένει στην Costa Navarino, είχε συνάντηση με παραγωγούς από την Πυλία και την Τριφυλία, ενώ αύριο στη 1 το μεσημέρι αναμένεται να είναι παρούσα στη Γιάλοβα, στην εκδήλωση για τα θύματα από θέρμες (1828-1832), όπου τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου.

Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της από τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, ενώ στις 7:30 το απόγευμα θα παρευρεθεί στην οικία Τσικλητήρα για την παρουσίαση του βιβλίου “Η προετοιμασία της Επανάστασης 1814-1821. Άνθρωποι - Γεγονότα - Συγκυρίες”. Έπειτα θα μεταβεί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (8:30 μ.μ.) για τη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με το Αρχηγείο Στόλου. Εντός της ημέρας πρόκειται να ξεναγηθεί και στις υπό κατασκευή νέες μονάδες της Costa Navarino συνοδεία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Την Τετάρτη, ημέρα κορύφωσης των εορτασμών της επετείου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι παρούσα στη δοξολογία στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά και στην κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος. Θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος, επίσκεψη σε πολεμικά πλοία, αλλά και επίσημο γεύμα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER