Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 14:42

Σύσκεψη της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ

Γράφτηκε από την

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας χαιρετίζει  τους εκατοντάδες εργάτες, μικρούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, φοιτητές και μαθητές, που έλαβαν μέρος στη χθεσινή απεργία που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις. Η αποτελεσματική περιφρούρηση της απεργίας στο Κατάστημα της ΔΕΗ στη Σπάρτη και στα εργοτάξια του υπό κατασκευή δρόμου Σπάρτης - Μεγαλόπολης, η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση – συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, έδειξαν καθαρά ότι οι εργάτες με ψηλά το κεφάλι έδωσαν την απάντησή τους. Γύρισαν τις πλάτες στην πλουτοκρατία και την κυβέρνησή της, όπως και στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που συνδιαλέγονται μαζί της και ξεπουλούν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.
Δρόμος προς τα πίσω για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει. Είναι κρίσιμο ζήτημα όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης, να οργανώσουν τις δυνάμεις τους, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού κινήματος και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά να απομονώσουν τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, να απεγκλωβιστούν αποφασιστικά και οριστικά από τα κόμματα της ΕΕ. Ταξική πανεργατική παλλαϊκή αντεπίθεση, οργανωμένη στους τόπους δουλειάς, τους κλάδους και τις συνοικίες, για να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια που ευθύνονται.
Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων πρέπει να διευρυνθεί.   Ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα είναι το αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες.
Δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαιτέρες δικές τους απόψεις.
Στα πλαίσια αυτά, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας διοργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη στις 7:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «ΜΑΝΙΑΤΗΣ», με ομιλητή το Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.


NEWSLETTER