Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 14:30

Εκδήλωση του ΚΚΕ Μεσσηνίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση του ΚΚΕ Μεσσηνίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οι πρώτοι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Καλαμάτας θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, την άλλη Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 8 το απόγευμα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων (στο Αναψυκτήριο).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα “Στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη δυναμώνουμε την εργατική λαϊκή αντίσταση και αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού! Στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας: διαλέγουμε τις ζωές μας!”.

Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Οικονομάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με την “Λαϊκή Συσπείρωση” και ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

* Μέσα στον Ιούλιο η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ οργανώνει δύο ακόμα εκδηλώσεις:

- Την Κυριακή 23 Ιουλίου για τη μάχη της Χώρας, στις 10 το πρωί στο μνημείο της μάχης, στου Μανούσου το Γεφύρι.
Στις 11 θα ακολουθήσει ομιλία στον Πύργο Τριφυλίας, όπου θα χαιρετήσει η Κατερίνα Τσιγκάνου, υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας και θα μιλήσει ο Θάνος Ραδιώτης, μέλος της Τ.Ε. Μεσσηνίας και υποψήφιος Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τ.Ε., η μάχη της Αγορέλιτσας - στου Μανούσου το Γεφύρι (μεταξύ Χώρας και Αμπελόφυτου) πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1944, όπου τμήματα του ΕΛΑΣ επιτέθηκαν σε Γερμανική φάλαγγα που την συνόδευαν οι ντόπιοι συνεργάτες τους, τα Τάγματα Ασφαλείας. Το αποτέλεσμα της μάχης οδήγησε σε πανωλεθρία των Γερμανικών δυνάμεων και των συνεργατών τους, αλλά και στην απώλεια 18 μαχητών του ΕΛΑΣ.
- Την Κυριακή 30 Ιουλίου, για τη μάχη της Αρτεμισίας, στις 10.30 το πρωί στο Ξυλεργοστάσιο του χωριού.
Στη θέση αυτή στις 5 Αυγούστου 1943 έγινε μάχη ενάντια στους Ιταλούς κατακτητές και ήταν η πρώτη επιχείρηση του αντάρτικου του Μοριά εναντίων οχυρωμένου εχθρικού χώρου.