Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 07:38

Λύση Πανούση από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Λύση Πανούση από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Το ενδεχόμενο να είναι ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου συζητούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ σε αυτή τη υποψηφιότητα δεν θα έλεγε εύκολα όχι και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού δημιουργεί δυναμική νίκης.

Ο κ. Πανούσης μπορεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς στην Πελοπόννησο, καθώς προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ενώ το 2006 ήταν υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών με το Συνασπισμό. Σήμερα είναι βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να έχει καλές πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πανούσης είναι άφθαρτος πολιτικός με απήχηση στο χώρο του Κέντρου και αυτό του δίνει προβάδισμα απέναντι στο σημερινό περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, που έχει ταυτιστεί με το κατεστημένο που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πανούσης κατάγεται από την Αρκαδία (από τον πατέρα του Απόστολο Πανούση, δικηγόρο) και από την Κορινθία (από τη μητέρα του η οποία ήταν γόνος πολιτικής οικογένειας, των Ηλιοπουλαίων).

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Αυγούστου του 1949. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Université de Poitiers της Γαλλίας. Είναι καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης.