Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 14:46

"Πρωτοβουλία των 58": Υπάρχει χώρος για την Κεντροαριστερά

"Πρωτοβουλία των 58": Υπάρχει χώρος για την Κεντροαριστερά

"Η χώρα δε θα υπήρχε χωρίς την κατάρρευση και τη θυσία του ΠΑΣΟΚ", υποστήριξε ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος, κλείνοντας την εκδήλωση που οργάνωσε η "Πρωτοβουλία των 58" για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, προχθές το βράδυ στην Καλαμάτα.

Στην εκδήλωση επισημάνθηκε ότι υπάρχει χώρος και ακροατήριο για την Κεντροαριστερά, που πρέπει να εκφραστεί με κάθε τρόπο στις ευρωεκλογές.
Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Παναγής Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ότι η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη πρέπει να βγει τρίτη δύναμη στις ευρωεκλογές. Επεσήμανε πως «θα είναι μεγάλη και εθνική ήττα να βγει τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή» κι εκτίμησε ότι «αν ξαναβγούν τα Τάγματα Εφόδου, θα γίνουν μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων και θα καταρρεύσει ο τουρισμός». Επικρίνοντας την αρνητική στάση της ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση, ανέφερε ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι φίλοι - σύντροφοι και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δε συναντιούνται μαζί μας». Εξέφρασε τη λύπη του για το Φώτη Κουβέλη, υποστηρίζοντας πως «πρέπει να είναι πιο γενναίος απ’ ότι δείχνει αυτές τις μέρες».
Ο δικηγόρος Γιάννης Καούνης ανέφερε ότι «δεν άντεξε η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, γιατί δεν είχε τις δικές της προτάσεις».  
Μεταξύ των παρεμβάσεων, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης παρατήρησε ότι «τα λαμόγια είναι στο απυρόβλητο και ο λαός καλείται να πληρώσει» και ανέφερε πως «γίνονται ρυθμίσεις από τις οποίες ωφελούνται οι παράνομοι. Είναι άδεια τα ταμεία γιατί υπάρχει ατιμωρησία». Ζήτησε να δημιουργηθεί κλάδος οικονομικού εγκλήματος και να παταχθεί η φοροδιαφυγή, αξιοκρατία και να θωρακιστεί το ΑΣΕΠ, δίκαιες αλλαγές και ίσες ευκαιρίες για όλους.