Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 08:09

Μαντάς: Η Ν.Δ. στηρίζει "Ανεξάρτητο" Τατούλη

Μαντάς: Η Ν.Δ. στηρίζει "Ανεξάρτητο" Τατούλη

Οσον αφορά τους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, όπου έχουμε πάνω από μία υποψηφιότητες, αφήνουμε τον κόσμο να επιλέξει αυτόν που επιθυμεί ο καθένας. Δεν θα μπούμε δηλαδή σε διαδικασία να υποδείξουμε κάποιον συνδυασμό”.

Αυτό ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς απαντώντας σε ερώτηση της “Ε” για ενδεχόμενη στήριξη από την πλευρά της Ν.Δ. προς υποψηφίους δημάρχους στη Μεσσηνία, ειδικά σε δήμους όπου εκθέτουν υποψηφιότητα περισσότεροι από ένας φίλα προσκείμενος ή στέλεχος της Ν.Δ.

Αναλυτικά, ο Περ. Μαντάς στη δήλωσή του προς την “Ε” -που έγινε το Σάββατο το βράδυ, στο περιθώριο της παρουσίασης υποψηφίων από τον συνδυασμό του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα- σημειώνει τα εξής:

Αυτό που λέμε στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι ''δεν δίνουμε χρίσματα'' σε συνδυασμούς, έχουμε νέα φιλοσοφία, νέα αντίληψη. Αυτό που λέμε είναι ότι ο κάθε συνδυασμός που καταθέτει την υποψηφιότητά του, πρέπει να καταθέσει στον κόσμο και την αυτοδιοικητική του ατζέντα, το πρόγραμμά του, τι έχει σκοπό να κάνει για τον τόπο του -πέρα από τα κόμματα. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που απαιτούν οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση να ασχοληθούν με τα προβλήματα του τόπου και να έχουν στόχευση στον άνθρωπο. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, καλούμε τους πολίτες -τα μέλη μας, κατά κύριο λόγο, μιας και μιλάμε για τη Νέα Δημοκρατία- να στηρίξουν τέτοιες υποψηφιότητες.

Οσον αφορά τους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, όπου έχουμε πάνω από μία υποψηφιότητες, αφήνουμε τον κόσμο να επιλέξει αυτόν που επιθυμεί ο καθένας. Δεν θα μπούμε δηλαδή σε διαδικασία να υποδείξουμε κάποιον συνδυασμό.

Στο Δήμο Καλαμάτας είναι προφανές ότι ο συνδυασμός του Παναγιώτη Νίκα συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως και ο συνδυασμός του Δημήτρη Καφαντάρη στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και ο συνδυασμός του Τάκη Κατσίβελα στο Δήμο Τριφυλίας.

Στους υπόλοιπους δήμους αφήνουμε τον κόσμο ελεύθερο να αποφασίσει τι ακριβώς επιθυμεί, με βάση αυστηρά το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα που θα καταθέσει ο κάθε υποψήφιος.

Οσον αφορά δε σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου, η αυτοδιοικητική πρόταση που συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία εμείς στη Ν.Δ. έχουμε βάλει ως βάση για τις περιφερειακές εκλογές είναι η πρόταση του Πέτρου Τατούλη και ο ανεξάρτητος συνδυασμός του ''Νέα Πελοπόννησος'' και καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου να στηρίξουν αυτή την επιλογή”.