Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 07:45

Είναι κορεσμένο το αεροδρόμιο Καλαμάτας;

Είναι κορεσμένο το αεροδρόμιο Καλαμάτας;

Είναι πλέον να απορεί κανείς με τη στάση του πρωθυπουργού Αντώνη  Σαμαρά και να αναρωτιέται: Αν δεν ήταν Μεσσήνιος, πόσο χειρότερη αντιμετώπιση θα είχε η Μεσσηνία; Ο περιφερειακός της Καλαμάτας καρκινοβατεί, το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, το Ριζόμυλος - Κορώνη και το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι έχουν «παγώσει», και τώρα το διεθνές αεροδρόμιο μπαίνει σε δεύτερο πλάνο.

Δύο υπουργοί του υπογράφουν (εν αγνοία του;) απόφαση ενεργοποίησης του αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού, με τον αρμόδιο υπουργό Μιχ. Χρυσοχοΐδη όχι μόνο να μη μιλάει για την ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», που είναι γνωστή και επιτακτική εδώ και αρκετό καιρό, αλλά να το χαρακτηρίζει μάλιστα «κορεσμένο».

Ολα αυτά γίνονται πλέον προκλητικά για τους Μεσσήνιους, οι οποίοι βλέπουν τα μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια του τουρισμού να στοχεύουν σε άμεσες επενδύσεις και τις υποδομές να παραμένουν «παγωμένες» ή να βαδίζουν με γραφειοκρατικούς ρυθμούς χελώνας. Και πέρα από όλα αυτά, να έρχεται ένας άσχετος (ή πονηρός;) υπουργός, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, μαζί με έναν συνάδελφό του που φεύγει για τας Ευρώπας, τον κ. Αβραμόπουλο, και να χαρίζουν στον Αρκά περιφερειάρχη ένα ολόκληρο αεροδρόμιο τη στιγμή που η Καλαμάτα απέχει μόλις 35' από την Τρίπολη.