Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 08:05

Την 23η Μαρτίου από την Καλαμάτα: Μήνυμα Παυλόπουλου …εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς

Την 23η Μαρτίου από την Καλαμάτα: Μήνυμα Παυλόπουλου …εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς

Μηνύματα με αποδέκτες τόσο στην Ελλάδα όσο και “εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς” αναμένεται να στείλει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία από την Καλαμάτα κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για την 23η Μαρτίου.

Ειδικότερα με ενδιαφέρον αναμένεται η δήλωση - μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην πρώτη του παρουσία σε εκδήλωση μετά την ορκωμοσία του. Ο κ. Παυλόπουλος δεν επέλεξε τυχαία να παραστεί στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της γενέτειράς του από τον τουρκικό ζυγό. Σε συνδυασμό μάλιστα με την παρουσία της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, του υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, εκτιμάται ότι θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα εθνικής ομοψυχίας. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν προγραμματισμένη και η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, αλλά τελικώς η επίσκεψη ματαιώθηκε λόγω της συνάντησης που θα έχει στο Βερολίνο με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Απόντος του κ. Τσίπρα τα φώτα της δημοσιότητας μετά τον κ. Παυλόπουλο θα στραφούν στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος για πολλούς και διαφόρους λόγους. Η κ. Κωνσταντοπούλου προεδρεύει με ένα δικής της έμπνευσης τρόπο και αυτό έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στο στόχαστρο της κριτικής βρίσκεται η στάση της κ. Κωνσταντοπούλου απέναντι στη Χρυσή Αυγή αλλά και γενικότερα οι ηγεμονικές εμφανίσεις της. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες στη Μεγαλόπολη η κ. Κωνσταντοπούλου συγκρούστηκε με τον μητροπολίτη Ιερεμία για την ώρα προσέλευσης στη δοξολογία.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έρχεται στην Καλαμάτα για πρώτη φορά μετά τις δηλώσεις που έχει κάνει για το στρατόπεδο της πόλης και αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα το διατηρήσει ή θα το καταργήσει. Εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει τη συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου επειδή η κατάργησή του θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς έρχεται στη Μεσσηνία για πρώτη φορά μετά την ήττα του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και θα απευθυνθεί κυρίως στο κομματικό ακροατήριο με στόχο να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις. Ο πρώην πρωθυπουργός μάλλον θα αισθανθεί άβολα, καθώς τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι στραμμένα πρωτίστως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην πρόεδρο της Βουλής και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις επετειακές εκδηλώσεις γιατί θα έδινε τροφή σε όσους υποστηρίζουν ότι έπρεπε να είχε επιλέξει τη βουλευτική έδρα της Θεσσαλονίκης. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαμαράς θα βρει απέναντί του τέσσερις Μεσσήνιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έτοιμους να απαντήσουν σε κάθε δήλωσή του και ο συσχετισμός αυτός κάνει την προσπάθειά του ακόμα πιο δύσκολη, καθώς πολλοί νεοδημοκράτες ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ της εκλογής τεσσάρων αριστερών βουλευτών στη Μεσσηνία.