Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 18:17

Οργάνωση και πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή σύμπλευση

Γράφτηκε από την

Τη στιγμή που  στο χώρο της παιδείας έρχονται τα πάνω κάτω, προχωρούν ταχύτατα οι προσαρμογές στις εντολές της αγοράς, τα προγράμματα για το νέο σχολείο, το νέο λύκειο, το νέο θεσμικό πλαίσιο  για ΑΕΙ –ΤΕΙ με δίδακτρα, με παράδοση των πάντων στους χορηγούς και τους ιδιώτες, από τα προγράμματα σπουδών μέχρι τις φοιτητικές εστίες.
Τη στιγμή που οι ένοπλες δυνάμεις προσανατολίζονται στην αντιμετώπιση του «εχθρού λαού», χρησιμοποιούνται για στήριξη –ενίσχυση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη) και οι υποδομές τους στη Μεσσηνία.
Τη στιγμή που οι μετακινήσεις καθίστανται απαγορευτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τις συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα και στα διόδια (με την παράδοση των οδικών αξόνων στο μεγάλο κεφάλαιο).
Οι φορείς και παρατάξεις στο δήμο Καλαμάτας, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων (για ματαίωση του περιμετρικού, μεταφορά –κλείσιμο σχολών ΑΕΙ  -ΤΕΙ και στρατοπέδου) συγκροτούν μέτωπο, διεκδίκησης δήθεν, στήριξης στην πραγματικότητα  αυτής της πολιτικής.
Ολες αυτές οι κινήσεις αποτελούν προπέτασμα καπνού για να δικαιολογήσουν τη στήριξη, στο όνομα δήθεν της «ανάπτυξης», της πολιτικής που καθημερινά οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, τη στήριξη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας της στήριξης της πολιτικής εξόδου από την κρίση σε βάρος του λαού.
Επιχειρούν με αυτές τις κινήσεις ν΄ αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από το κύριο και στα πλαίσια της ασύμμετρης ανάπτυξης του καπιταλισμού να περισώσουν ότι είναι δυνατόν προς όφελος μερίδας της πλουτοκρατίας.
Κοροϊδεύουν το λαό όλοι όσοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις εξελίξεις, αφού  αφήνουν στο απυρόβλητο το σύνολο των προαναφερομένων προβλημάτων και τις αιτίες που τα δημιουργούν. Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό αφού όλοι μαζί οι εκπρόσωποι των κομμάτων που έχουν στηρίξει τόσο τις παρατάξεις του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ,) όσο και του Δικτύου  (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) έχουν ψηφίσει και στηρίξει το σύνολο αυτής της πολιτικής στα όργανα της ΕΕ αλλά και στο Ελληνικό κοινοβούλιο (Μάαστριχ, Μπολόνια κλπ)
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μαθητές, φοιτητές, τους γονείς, τα φτωχά λαϊκά στρώματα  να γυρίσουν την πλάτη στους εκπροσώπους του δικομματισμού, να μην πείθονται και να μην ακολουθούν τα κάθε είδους δεκανίκια του δικομματισμού (αριστερά και δεξιά).
Συσπειρωμένοι στο ταξικό κίνημα να παλέψουν:
Να μην πληρώσει την κρίση ο λαός.
Ν’ ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην οικονομία  για ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όχι των μονοπωλίων στα πλαίσια άλλης εξουσίας.
Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια.
Για ένοπλες δυνάμεις στην υπηρεσία του λαού.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ