Παρασκευή, 13 Μαϊος 2011 14:54

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ

Γράφτηκε από την

Οι χτεσινές δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων των ΜΑΤ ενάντια στη μαζική πορεία των συνδικάτων στρέφονται ευθέως ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των  πολιτών να διαδηλώνουν, αλλά και απειλούν την ίδια τη δημοκρατία.  Η κυβέρνηση αποτελεί τον ηθικό αυτουργό πίσω από τους τραυματισμούς των διαδηλωτών και την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον διαδηλωτή Γ.Κ.

Είναι φανερό ότι όσο θα εντείνονται οι αγώνες του λαού μας ενάντια στις πολιτικές του θλιβερού θιάσου Κυβέρνησης-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ η βία και η κρατική καταστολή θα μεγαλώνει.

Στην προσπάθεια της  η κυβέρνηση να αποφύγει την πολιτική της ευθύνη  για τις εγκληματικές πράξεις των αστυνομικών δυνάμεων, όπως άλλωστε φαίνεται και από τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης, προωθεί  ένα οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης και  στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό ότι όσο εντείνεται η ταξική και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, τόσο  αυξάνεται ο αυταρχισμός και η βαρβαρότητα της απέναντι στους εργαζόμενους που αντιστέκονται.

Ο ΣΥΝ ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη δικαιοσύνη οι ηχογραφημένες εντολές της ηγεσίας της ΕΛΑΣ προς τις δυνάμεις της καταστολής που επενέβησαν στη χτεσινή συγκέντρωση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες που βαραίνουν τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και την κυβέρνηση στο σύνολό της.

Στη βία, στην κρατική καταστολή και στην προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας, αντιτάσσουμε τους μαζικούς, ενωτικούς και ειρηνικούς αγώνες του λαού.

Έφτασε η ώρα αυτή η αντεργατική πολιτική μαζί με την επικίνδυνη Κυβέρνηση, να σαρωθούν από ένα μαζικό ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο όλου του λαού και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, ο λαός μας και η χώρα.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ