Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 15:17

Ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση "βλέπει" η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση  "βλέπει" η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Η Ν.Ε Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «στις εκλογές, η ετυμηγορία του λαού θα οδηγήσει σε μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς».

Σε ανακοίνωση - απόφασή της η Ν.Ε. παρατηρεί ότι η νέα κυβέρνηση «θα αγωνιστεί για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών πλευρών της συμφωνίας, τη δημιουργία ενός παράλληλου προγράμματος στήριξης των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα βρει όλα τα αναγκαία κοινωνικά αντίμετρα που θα οδηγήσουν την χώρα στην ανασυγκρότησή της».

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τους βουλευτές που αποχώρησαν, εκρτιμώντας ότι «ήταν δυστυχές, και συνάδει με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της Αριστεράς, ιστορικά καταγεγραμμένες, το ότι αυτή η κυβέρνηση εκτροχιάσθηκε "εκ των έσω"».

Στο ίδιο επικριτικό κλίμα κατά των πρώην συντρόφων της Λαϊκής Ενότητας, αναφέρει ότι «μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τον ωμό εκβιασμό, το συντριπτικό σε βάρος μας συσχετισμό δυνάμεων και την δύσκολη συμφωνία - συμβιβασμό, βουλευτές του κόμματός μας κατά παράβαση του κώδικα δεοντολογίας που είχαν όλοι συνυπογράψει, με πρόσχημα την συνέπειά τους στις προεκλογικές μας εξαγγελίες, καταψήφισαν ουσιαστικά την κυβέρνηση της Αριστεράς, υπηρετώντας έστω και ασυνείδητα το σχέδιο του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου για την αριστερή παρένθεση, προκρίνοντας πιο σημαντική την ανάδειξη της ιδεολογικής τους καθαρότητας, χωρίς διάθεση να αφουγκραστούν τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας». 

Η Ν.Ε. ενημερώνει ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις των Ο.Μ. στο νομό μας. Την Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, συνεδριάζουν οι Ο.Μ. Καλαμάτας στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί οι συνεδριάσεις των Ο.Μ. Μεσσήνης, Θουρίας, Αρφαρών, Μάνης, Μελιγαλά, Κοπανακίου - Αετού, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Χώρας, Πύλου και περιοχής Κορώνης στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας». Παρατηρεί πως «η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κόμματος στη Μεσσηνία παραμένει στο μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο ακουμπάνε τα λαϊκά στρώματα, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι μαζί τους» και καταλήγει: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που θα συνεχίσει τον αγώνα για μια πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική και πιο προοδευτική κοινωνία, κόντρα στο παλαιοκομματικό σύστημα της διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα στην κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Αναγνωρίζουμε τις συνέπειες της συνθηκολόγησης και παλεύουμε να τις υπερβούμε. Πατάμε στο έδαφος της πραγματικότητας, όχι για να την αποδεχθούμε, αλλά για να την αλλάξουμε. Η συνθηκολόγηση είναι προσωρινή, ο αγώνας όμως μακροχρόνιος, οι ελπίδες βάσιμες».