Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 15:05

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνδεση της Μεγαλόπολης με τον αυτοκινητόδρομο

Γράφτηκε από την

Σε υπόμνημα- καταγγελία που υπογράφουν 50 κάτοικοι της Μεγαλόπολης καταδεικνύονται τα μεγάλα κοινωνικά, επαγγελματικά, εργασιακά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά  προβλήματα που έχουν προκαλέσει στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή, οι αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές σε συνδυασμό με την αποσύνδεση της πόλης από την εθνική οδό, λόγω  των απαράδεκτων καθυστερήσεων στην κατασκευή της συνδετήριας οδού Περιβολίων.
Στο υπόμνημά τους αναφέρουν συγκεκριμένα ότι «εδώ και 2 χρόνια περίπου η Μεγαλόπολη παραμένει κυριολεκτικά αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.. η λειτουργία της νέας Εθνικής Οδού (Ε.Ο) Τρίπολης-Καλαμάτας, έκανε την πόλη μας μοναδικό φαινόμενο, όπου οι εθνικές αρτηρίες αντί να βοηθήσουν στην επικοινωνία, εμάς μας απομόνωσαν εντελώς. Ο λόγος γνωστός: η προτεινόμενη συνδετήρια οδός μέσω Περιβολίων, εξελίχθηκε σε γεφύρι της Άρτας. Καθυστερήσεις, κωλύματα ή ό,τι άλλο, και μέχρι και σήμερα είμαστε χωρίς σύνδεση με την Ε.Ο. Οποιοσδήποτε διερχόμενος στη νέα εθνική οδό, αποφασίσει να μπει στη Μεγαλόπολη, υποχρεώνεται να διανύσει περί τα 20 χλμ.»
Επίσης καταγγέλλουν  στο υπόμνημά τους  ότι «η αγορά της Μεγαλόπολης υποφέρει πια διπλά. Από τη μια η κρίση και από την άλλη η απόλυτη απομόνωση.»
Επειδή από όλα τα παραπάνω, τα οποία είναι σε γνώση σας από προηγούμενη ερώτησή μας, προκύπτει ότι οι κάτοικοι έχουν φτάσει σε απόγνωση και  η περιοχή υποβαθμίζεται διαρκώς.

Ερωτώνται οι κ.κ υπουργοί

1. Ποια είναι η εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στην υπό κατασκευή συνδετήρια οδό Περιβολίων;
2. Σκοπεύουν να επανεξετάσουν τον επανασχεδιασμό της συνδετήριας οδού Μεγαλόπολης- Νέας Εθνικής Οδού Τρίπολης-Καλαμάτας στο ύψος Μακρυσίου (όπως προτείνουν οι κάτοικοι);
3. Τι άμεσα μέτρα σκοπεύουν να πάρουν για να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα κοινωνικά, επαγγελματικά και εργασιακά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής; Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν και με ποιο χρονοδιάγραμμα, ώστε να βοηθήσουν στην επίλυσή τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Λαφαζάνης Παναγιώτης
Βουλευτής Β΄ Πειραιά

Μουλόπουλος Βασίλης
Βουλευτής Επικρατείας



NEWSLETTER