Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011 21:42

Ο Αλ. Τσίπρας για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής: Σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας και όχι αρχή εξόδου από την κρίση

Ο Αλ. Τσίπρας για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής: Σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας και όχι αρχή εξόδου από την κρίση

“Επίσπευση της πρώτης πράξης ενός προαναγγελθέντος σχεδίου ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας και όχι αρχή εξόδου από την κρίση αποτελεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνόδου”.
Την εκτίμηση αυτή εκφράζει, μιλώντας στην “Ε” ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας.
Ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι “μόνη ελπίδα για την οικονομία και την κοινωνία είναι ο ξεσηκωμός του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών λαών, ενάντια στα σχέδια της κοινωνικής διάλυσης”.

- Η απόφαση των Ευρωπαίων την περασμένη Πέμπτη επιτρέπει πλέον στον ελληνικό λαό να πάρει ανάσα, να δει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία;
“Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης συνιστά ανεκτίμητο δώρο στους κερδοσκόπους και επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός αποτέλεσαν και αποτελούν το πειραματόζωο ενός αδιέξοδου νεοφιλελεύθερου πειράματος. Ουσιαστικά αποτελεί επίσπευση της πρώτης πράξης ενός προαναγγελθέντος σχεδίου ελεγχόμενης χρεοκοπίας και όχι αρχή εξόδου από την κρίση.
Ως μόνη ελπίδα για την οικονομία και την κοινωνία είναι ο ξεσηκωμός του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών λαών, ενάντια στα σχέδια της κοινωνικής διάλυσης. Η μόνη λύση είναι οι προτάσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, δηλαδή η διαγραφή του χρέους, η ραγδαία αναδιανομή του εισοδήματος, ο απ’ ευθείας δανεισμός των κρατών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με μεταφορά μεγάλου μέρους των εθνικών χρεών στην ΕΚΤ, η παράκαμψη των αγορών και η άρνηση των δογμάτων του νεοφιλελευθερισμού”.