Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 14:38

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσηνίας: Δίκαιη η αγανάκτηση των ταξιτζήδων

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των ταξιτζήδων και καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή και τη συκοφαντική προπαγάνδα, που προσπαθεί να αντιπαραθέσει το χώρο των ταξί με τους εργαζομένους και τους τουρίστες
Είναι ιδιαίτερα προκλητική η προπαγάνδα των μεγαλοεπιχειρηματιών που στοχοποιεί τους αγωνιζόμενους ιδιοκτήτες ταξί ως υπεύθυνους δήθεν για το χτύπημα του τουρισμού στη χώρα, τη στιγμή που - σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα - το 62% του λαού δεν πρόκειται φέτος να κάνει διακοπές εξαιτίας των βάρβαρων κυβερνητικών μέτρων, ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλούν με θράσος εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές ότι καθυστερούν να συλλάβουν τους "εγκληματίες" ταξιτζήδες.
Η «απελευθέρωση» της αγοράς στο χώρο του ταξί στρέφεται καθαρά και κατευθείαν εναντίον της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών ταξί που είναι  αυτοαπασχολούμενοι και εναντίον των οδηγών που είναι υπάλληλοι, μισθωτοί στο χώρο των ταξί. Κερδισμένες απ' αυτή την υπόθεση θα βγουν οι μεγάλες εταιρείες που θα διαμορφωθούν και θα πάρουν την εκμετάλλευση των περιοχών - φιλέτο. Αρκετοί ταξιτζήδες δε θα μπορούν ούτε καν να επιβιώσουν με το ταξί τους και θα είναι και αυτοί άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι, φτωχοί άνθρωποι, ενώ ο λαός δεν πρόκειται να απολαύσει ούτε καλύτερη, ούτε φτηνότερη εξυπηρέτηση.
Ο αγώνας των ταξιτζήδων είναι δίκαιος, όμως χρειάζεται συσπείρωση και αλληλεγγύη από όλο το λαό, γιατί  όταν χτυπιέται ένας κλάδος, είτε είναι εργατικός, είτε αυτοαπασχολουμένων, χτυπιέται το σύνολο των εργαζομένων. Ο αγώνας για το σήμερα πρέπει να συνδέεται με γενικότερες αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο και στο επίπεδο εξουσίας.

Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης
στους Δήμους της Μεσσηνίας