Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 13:39

Πάγωμα της διαδικασίας για τους δασικούς χάρτες ζητεί το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Πάγωμα της διαδικασίας για τους δασικούς χάρτες ζητεί το  ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

 

«Δυστυχώς, η πρόθεσή τους είναι η επιβολή ενός ακόμα νέου φόρου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών του νομού μας.

Καλεί δε την κυβέρνηση «να παγώσει οποιαδήποτε διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών, να εξετάσει με τη συνδρομή επιστημόνων και φορέων την ορθή παραγωγή χαρτών και να μην διανοηθεί να υποβάλει χιλιάδες συμπολίτες μας στη βάσανο των ενστάσεων με εξωπραγματικό κόστος».

 

«Είναι εγκληματικό, μετά την ληστρική φοροεπιδρομή της κυβέρνησης Καμμένου - Τσίπρα στα εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, επιχειρήσεων και ειδικά των αγροτών, να έρχονται και να αμφισβητούν κόπους και θυσίες ετών με πρόσχημα τους δασικούς χάρτες» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται παράλληλα: «Το σύνολο σχεδόν της Μεσσηνίας χαρακτηρίζεται δασικό, με τεράστιες συνέπειες, τόσο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς χιλιάδων συμπολιτών μας, όσο κυρίως στον αγροτικό τομέα, όπου εκτάσεις παραγωγικές, που προσδίδουν προϊόντα και υπεραξία, αλλά και οι συνδεδεμένες με αυτά επιδοτήσεις, είτε θα περικοπούν, μιας και θα κρίνονται ως μη επιλέξιμες, είτε θα χρειαστεί να πληρωθεί μεγάλο τίμημα για τον αποχαρακτηρισμό και τη νομιμοποίησή τους». Επισημαίνεται ακόμα ότι «η διαδικασία αντιρρήσεων προβλέπεται για μόλις 60 μέρες και έναντι αδρού τιμήματος. Δηλαδή, υποχρεώνεται ο κάθε ιδιοκτήτης και ο κάθε παραγωγός, μέσα σε αυτές τις συνθήκες κρίσης, να πληρώσει για να αποδείξει το αυτονόητο». Και καταλήγει: «Με εισπρακτικού χαρακτήρα κινήσεις, με αμφίβολες επιστημονικά διαδικασίες χαρακτηρισμού εκτάσεων, μιας και χρησιμοποιήθηκαν αεροφωτογραφίες του 1945, αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει. Αντιθέτως, οι ήδη ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας θα υποχρεωθούν σε τεράστιες περιπέτειες, με απρόβλεπτες διαστάσεις για την τοπική οικονομία».