Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 18:44

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας για το Διδακτήριο Συγγρού 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας για το Διδακτήριο Συγγρού 

Απαράδεκτη είναι η καθυστέρηση εισαγωγής στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας του ζητήματος του Διδακτηρίου Συγγρού στον Αετό, σημειώνει με ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Το θέμα έθιξε πρόσφατα στο Συμβούλιο και ο επικεφαλής της παράταξης Σαράντος Κουκούμης και από τις απαντήσεις που δόθηκαν φαίνεται ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Χαρακτηριστικά, από τη Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: “Από τις 13/2/2014 βρίσκεται στον δήμο ο φάκελος του κτηρίου Συγγρού της Τ.Κ. Αετού, που είχε αποσταλεί από την υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδας, με την προτροπή να εισαχτεί στο δημοτικό συμβούλιο, να γνωμοδοτήσει σχετικά, σύμφωνα με το νόμο 3028/02 ‘Για την προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς’. Μετά την θετική γνωμοδότηση του Δ.Σ. θα έπρεπε να επιστραφεί ο φάκελος στην ανωτέρω υπηρεσία, για να γίνουν οι περαιτέρω ενέργειες, ώστε να ενταχτεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του διδακτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου”.