Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 08:49

Εγκώμια Λαφαζάνη για τον Στράτο Δασκαρόλη (βίντεο)

Εγκώμια Λαφαζάνη για τον Στράτο Δασκαρόλη (βίντεο)

 

“Αυτό που έκανε ο Στράτος Δασκαρόλης είναι μια πολύ γενναία πράξη, πατριωτική και δημοκρατική”, σημείωσε χθες ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, που βρέθηκε στην Καλαμάτα (από επίσκεψη στην Τρίπολη), για να συναντηθεί μαζί του.

Συναντήθηκε με τον Στρ. Δασκαρόλη στα γραφεία της ΛΑΕ, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και αμέσως μετά, σε συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και την τιμή του, που γνώρισε από κοντά τον Στράτο.

Ο κ. Λαφαζάνης παρατήρησε πως “η απελευθέρωσή του είναι επιτυχία του κινήματος αλληλεγγύης και του λαού που το είδε ως μια ελπιδοφόρα πράξη”. Υποστήριξε ότι “η απελευθέρωσή του στέλνει μήνυμα αντίστασης και ελπίδας. Οποιος παλεύει, θυσιάζεται, έχει ελπίδα και θα νικήσει. Ετσι θα αποτινάξει την κατοχή που βιώνουμε, τη γερμανική μπότα, το ραγιαδισμό”. Ακόμα, έκανε λόγο για “μήνυμα συνεργασίας, ενότητας, συμπόρευσης των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων” κι εκτίμησε πως “μπορούμε να νικήσουμε τώρα”.

Ο Στράτος Δασκαρόλης που αποφυλακίστηκε την Κυριακή, ξεκαθάρισε ότι “το πρόβλημα είναι η κατάλυση του Συντάγματος, το έχουν κάνει κουρελόχαρτο. Κάνω πράξη αυτά που λέει το άρθρο 120 του Συντάγματος”. Παρατήρησε πως “ο αγώνας είναι μονόδρομος και ενωτικός” κι εξήγησε: “Το πρόβλημά μου δεν είναι τα διόδια, αλλά εφαρμόζω αυτό που κατά λέξη λέει το Σύνταγμα. Αυτό πρέπει να κάνει ο καθένας”. Εκτίμησε ότι “ο αγώνας πρέπει να είναι σκληρός” και πρόσθεσε: “Ζούμε σε ακραίες καταστάσεις και οι λύσεις πρέπει να είναι ακραίες”. Κάλεσε, όποιον Ελληνα πατριώτη τον ακούει,”να σηκωθεί από τον καναπέ του και να κάνει κάτι σήμερα”. Είπε πως ήταν απάνθρωπες οι συνθήκες φυλάκισής του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, αναφέροντας: “Οποιος εκεί μέσα δεν είναι παλικάρι και δεν έχει ψυχολογία, θα έχει πρόβλημα. Να μην βλέπω φως, να μην ξέρω αν είναι μέρα, αν έχει ήλιο. Να κινδυνεύω να κολλήσω ψώρα”. Ακόμα, είπε ότι μια φορά που πήγε από τον παλιό εθνικό δρόμο, για να μην πληρώσει διόδια, “έσπασα ζάντα, αμορτισέρ, 500 ευρώ ζημιά και γύρισα με την Οδική”.

Ο Θανάσης Πετράκος, στέλεχος της ΛΑΕ, είπε ότι “αδίκως και παρανόμως φυλακίστηκε ο Στράτος” και παρατήρησε πως “η αποφυλάκισή του είναι νίκη του ίδιου, του ανυπότακτου αγώνα του και του κινήματος αλληλεγγύης. Το λαϊκό κίνημα κατήγαγε μια νίκη”.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, ο κ. Πετράκος επέκρινε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατάργησε νομοθετικά τις ποινές για όσους δεν πληρώνουν διόδια. Και αναφέρθηκε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη, με την οποία ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς “αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επανεξετάσει το υπάρχον καθεστώς επιβολής προστίμου, λόγω μη καταβολής του τέλους διοδίων”.

Γ.Σ.