Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 22:02

Αισιοδοξία για μεταστροφή του πολιτικού κλίματος στην κοπή πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Αισιοδοξία για μεταστροφή του πολιτικού κλίματος στην κοπή πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

 

 

Προοδευτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα με επίκεντρο το κοινωνικό κράτος, τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας διαμορφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για μετά τον Αύγουστο του 2018, που η χώρα θα βγει από τα μνημόνια.

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας το απόγευμα, σε εκδήλωση κοπής πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, στο “Rex”.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ο κ. Χαρίτσης παρατήρησε πως “είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε την προτίμηση της κοινωνικής πλειοψηφίας” και στις επόμενες εκλογές, “είναι στο χέρι μας να επαναπροσεγγίσουμε τον κόσμο που έχει πικραθεί”.

Εκτίμησε πως θα επανέλθουν οι διαχωριστικές γραμμές, το δίπολο πρόοδος - συντήρηση, Αριστερά - Δεξιά, καθώς, κατά την άποψή του, υπάρχει το σκληρό δίλημμα της επόμενης μέρας “μεταρρυθμίσεις για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ανασυγκρότηση ή παλινόρθωση του παλιού μοντέλου”.

Ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί της προσπάθειας για την ανασύνταξη του ευρύτερου Αριστερού Δημοκρατικού χώρου και να ενώσει την κοινωνική πλειοψηφία.

Εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ., παρατηρώντας ότι “η στροφή προς τα Ακροδεξιά είναι τραγική και επικίνδυνη για τη χώρα, δυναμιτίζει το γεωπολιτικό συμφέρον της χώρας”, εκτιμώντας πως “η ακροδεξιά στροφή δε θα βγει σε καλό στο Μητσοτάκη, όπως δε βγήκε στο Σαμαρά”.

Επέκρινε και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, αναφέροντας πως “παραμένουν αναξιόπιστες και αρνούνται να ακολουθήσουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη, στα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας”.

Συνολικά, παρατήρησε ότι “οι παλιές πολιτικές δυνάμεις παραμένουν έκθετες και απαξιωμένες στη συνείδηση του λαού”, ενώ επέκρινε το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς.

Κάνοντας απολογισμό των 3 χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για τομές και μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη η χώρα, για πραγματικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν. Στάθηκε στο εθνικό κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες, στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη στήριξη των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν προβλήματα και έγιναν λάθη και παρατήρησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η προοδευτική αριστερή δύναμη, στην οποία προσβλέπει η κοινωνική πλειοψηφία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Γιώργος Κατρούγκαλος και οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.

Την πίτα έκοψε ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πολυχρονόπουλος.