Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 08:43

Μεσσηνία: Σενάρια για υποψηφιότητα Χαρίτση και Κατρούγκαλου

Γράφτηκε από τον

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης θα πολιτευτεί σε τομέα της Β' Αθήνας.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του in.gr, δυο ημέρες μετά την εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης που έκανε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, κόβοντας την πίτα του παρουσία πλήθους ψηφοφόρων του.

Σε κάθε περίπτωση η μάχη του σταυρού στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πάρει επικές διαστάσεις, καθώς το κυβερνών κόμμα δύσκολα θα εκλέξει παραπάνω από έναν βουλευτή στο νομό. Οπως και να 'χει ένας από τους σημερινούς βουλευτές θα μείνει εκτός Βουλής, ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και εκλέξει δύο βουλευτές στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, τη μάχη του σταυρού στη Μεσσηνία θα δώσουν οι νυν βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης θα αποφύγει τον μεσσηνιακό Γολγοθά "δραπετεύοντας" σε τομέα της Β΄ Αθήνας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το in.gr, ο κ. Κατρούγκαλος είχε συζητήσει και το ενδεχόμενο να είναι ευρωβουλευτής. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το όνομα του κ. Κωνσταντινέα είχε εμπλακεί σε σενάρια για το Δήμο Καλαμάτας, τα οποία όμως φρόντισε να διαψεύσει ο ίδιος.

Δεν είναι πάντως λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθούν να θέλουν εκτός ψηφοδελτίου τον απρόβλεπτο Πέτρο Κωνσταντινέα, καθώς φοβούνται ότι χάρη στη μεγάλη αναγνωρισιμότητά του έχει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί βουλευτής, αφήνοντας εκτός Βουλής τους κομματικούς υποψήφιους.

Θ.Λ.