Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 11:44

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σπατάλη πόρων καταγγέλλει ο Γόντικας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σπατάλη πόρων καταγγέλλει ο Γόντικας (βίντεο)

Επίθεση κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας.

Μετάξύ άλλων ο κ. Γόντικας κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή για τη στάση που τηρεί απέναντι στις διεκδικήσεις των εργολάβων, για σπατάλη των πόρων του λιγνιτόσημου και για εγκατάλειψη των εργαζόμενων στο Διοικητήριο της Μεσσηνίας.

Παράλληλα, ο κ. Γόντικας κάλεσε τους υποψήφιους περιφερειάρχες Παναγιώτη Νίκα και Γιώργο Δέδε να πάρουν θέση αναφορικά με τις διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων. Για το θέμα των διεκδικήσεων είπε πως “θα απαιτήσουμε να κουβεντιαστεί, ακόμη και εκτός ημερήσιας διάταξης. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε, όχι μόνο γιατί δεχτήκαμε βρίσιμο και δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, αλλά γιατί μιλάμε με χαρτιά που έχουν τις υπογραφές του κ. Τατούλη”.

Για το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού ο κ. Γόντικας σημείωσε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2011, που έγινε η διακοπή, «και έκλωθαν 3,5 χρόνια για να δώσουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να διεκδικεί 44 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μιλάμε μόνο για τα παλιά... Βεβαίως υπάρχουν και οι ευθύνες των προηγούμενων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είναι όμως και τα φρέσκα κουλούρια, ότι τα 44 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν και διεκδικούνται από το 2011. Και πρέπει να δώσει λογαριασμό ο κ. Τατούλης, η κ. Νικολάκου, οι εκπρόσωποι της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ».

Η ΠΡΩΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ

Για το γνωστό θέμα με την εταιρεία "Διάτμηση ΑΤΕ" πρώην συμφερόντων του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο κ. Γόντικας ρώτησε:

«Ρωτάμε ανοιχτά πλέον, αφού δεν έχουμε πάρει απάντηση, ποιος κουβέντιαζε με την εταιρεία "Διάτμηση" πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη από την Περιφέρεια; Θα μας βγούνε τώρα σαν αυτά που βγαίνουν με τα οικόπεδα στην Παλιόχουνη; Οτι ο κ. Τατούλης ήταν ο μεσάζων για την πώληση των οικοπέδων; Εγώ πιστεύω την κ. Νικολάκου, τον κ. Καλλίρη, αντιπεριφερειάρχη της Κορινθίας, ότι δεν έχουν κάνει καμία κουβέντα με την εταιρεία. Ποιος κουβέντιαζε όμως αφού η ίδια η εταιρία τους "δίνει”;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γόντικας έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο του ΙΚΑ, σύμφωνα με το οποίο η "Διάτμηση ΑΤΕ" πήρε το επίμαχο έργο του αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι, ενώ δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα την ημέρα που έγινε ο διαγωνισμός.

Θ.Λ.


NEWSLETTER