Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 17:13

Στηρίζουμε την πρόταση για Οργάνωση-Αντίσταση-Αγώνες!

Γράφτηκε από την
Στηρίζουμε την πρόταση για Οργάνωση-Αντίσταση-Αγώνες!

 

Της Ελευθερίας Βάρσου

Υποψήφιας βουλευτή με το ΚΚΕ(μ-λ) στη Μεσσηνία

Με κεντρικό σύνθημα «Οι αυταπάτες γκρεμίζονται - Η επίθεση συνεχίζεται. Οργάνωση και αντίσταση ο δρόμος του λαού» το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Τα ψηφοδέλτιά του απαρτίζουν εργαζόμενοι και άνεργοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι, όλοι άνθρωποι του μόχθου και του αγώνα, γνωστοί από τη σταθερή και αποφασιστική τους συμμετοχή στις μάχες για το μεροκάματο, για τα δικαιώματα σε σπουδές, ασφάλιση, περίθαλψη, γενικότερα για το δίκιο του κόσμου της δουλειάς. Γνωστοί από τους αγώνες τους ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστικοποίηση, ενάντια στις βάσεις και τον πόλεμο, ενάντια στην εξάρτηση και τον ιμπεριαλισμό. Συναγωνιστές που με τη δράση τους υπηρετούν τη μόνη απελευθερωτική προοπτική, αυτήν της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού.

Οποιος και αν είναι ο επόμενος κυβερνητικός διαχειριστικής της κάλπης της 7ης του Ιούλη, ένα είναι το σίγουρο: έρχονται δύσκολες μέρες για τον κόσμο της δουλειάς και ένας νέος οδοστρωτήρας που θα σαρώσει τα εναπομείναντα εργασιακά και κοινωνικά του δικαιώματα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται σε δεσμεύσεις απέναντι στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και ενώ έχουν υπηρετήσει πιστά τις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης τόσα χρόνια, προκλητικά τάζουν στον λαό «ανάπτυξη» και επιστροφή στην «κανονικότητα».

Μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης περιόδου, υπερασπιζόμαστε -σε δύσκολες συνθήκες- τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο που πρέπει και μπορούν να ακολουθήσουν η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία: την ενίσχυση και δημιουργία λαϊκών οργανώσεων σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών και ζωής, την οικοδόμηση εστιών αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων του συστήματος.

Προβάλλουμε την ανάγκη σφυρηλάτησης δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και κοινής πάλης με όλους τους λαούς της περιοχής, μέσα από ένα ισχυρό και μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Ενα κίνημα που θα εναντιώνεται στους διχασμούς και τις έχθρες μεταξύ των λαών και για αυτό θα αγωνίζεται ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές προστάτες και θα παλεύει για το διώξιμό τους από τη χώρα και την περιοχή.

Το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Με μοναδικό οικονομικό πόρο τις ενισχύσεις από το υστέρημα των μελών και των φίλων του. Με κύριο μέσο προπαγάνδισης των απόψεών του την αφίσα, τη προκήρυξη, την εφημερίδα, την παρουσία στο διαδίκτυο.

Είμαστε μια δύναμη που διακρίνεται για τη συνεπή και καθαρή της στάση όλα τα ταραγμένα χρόνια που προηγήθηκαν. Γι’ αυτό και ποτέ δεν γοητευτήκαμε από την «ελπίδα που έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ», ανοίξαμε μέτωπο στη συκοφάντηση των ιδεών και των αγώνων της Αριστεράς από την αντιλαϊκή διακυβέρνησή του, καλέσαμε τον λαό σε Αποχή από το κάλπικο δημοψήφισμα του 2015, όπου το όχι έγινε ναι σε μια νύχτα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές για να δώσει την πολιτική μάχη πρώτα ενάντια στο σύστημα και μετά ενάντια στον παλιό και νέο ρεφορμισμό. Διεκδικεί την ψήφο του λαού όχι για να αναλάβει να δράσει για λογαριασμό του, αλλά για να παλέψει μαζί του από καλύτερες θέσεις από την επόμενη μέρα των εκλογών, τότε που θα πάψουν τα χαμόγελα κι οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι δυνάμεις του συστήματος θα δείξουν ξανά το πραγματικό τους πρόσωπο.


NEWSLETTER